Криминално

След като убили треньора Йордан и жена му, майсторите чистили дома им с белина (Обзор)

След като убили треньора Йордан и жена му, майсторите чистили дома им с белина (Обзор)

изяснена1566993926-1

 

 

Жертвите имали няколко апартамента в София

Работниците искали да вземат парите им

 

 

75-годишният бивш треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна са убитите, разфасовани и изхвърлени край язовира до софийското село Негован.

В сряда криминалистите задържаха двама строителни работници за зверското престъпление.

 

 

 

 

 

Те са познавали жертвите си и са били наемани за ремонт на жилищата им. Мотивът за убийството е пари, стана ясно на брифинг на разследващите от МВР и прокуратурата. Намерен е и пистолетът, с който са застреляни.

 

 

“Първо стигнахме до евентуалните извършители, след това стана ясно кои са жертвите”, каза вътрешният министър Младен Маринов. Двамата задържани са криминално проявени. Те са на 44 и на 39 г. Убили Йордан и Марияна в апартамента им в един от апартаментите им в кв. “Иван Вазов”.

 

 

 

 

За последните

10 години Йордан

и Марияна са

продали 7

жилища и

са купили 3

 

 

 

След убийството са ги нарязали и са ги превозили до язовира в Негован като са минали през цяла София. После се върнали в жилището и започнали да чистят с белина, но не успели да заличат всички биологични следи, каза зам.-главния прокурор Иван Гешев.

 

 

 

 

МВР първо стига до евентуалните извършители на зверското убийство. това се случва 7 дни преди да стане ясно кои са жертвите, каза още министър Маринов. Двамата са следени постоянно. Съвсем спокойно си работили, хапвали и дори обикаляли района, където е кървавия апартамент. Анализирано е движението им в последните месеци по клетките на мобилния оператор. Близка на семейството се свързва със служител на МВР едва в понеделник, за да съобщи, че Йордан и Марияна ги няма. Така разследващите сглобяват сложния пъзел по заплетения случай. Майсторите са задържани на строителен обект извън София в сряда.

 

 

 

 

 

 

Двамата съпрузи изчезнали преди повече от 40 дни. Дъщерята на Йордан спешно се прибрала в България във вторник. В сряда тя дойде и до апартамента на родителите си на бул. “Витоша”, но отказа коментар за жестокото престъпление. Живее постоянно в Нигерия, където баща ѝ е работил дълги години като треньор на националния отбор на страната по борба.

 

 

 

Части от труповете на Йордан и Марияна бяха намерени от рибар до язовира в Негован преди 2 седмици. Телата им бяха в напреднал стадий на разложение и не можеха да бъдат идентифицирани дълго време.

 

 

МВР пусна снимки с дрехите на жертвите и потърси помощ от гражданите. Издирваха се липсващи мъж на възраст 65 – 75 г. и жена на 45-55 г.

Съпругата на Йордан Марияна Атанасова обаче е на 71 г.

 

 

 

 

Дъщерята на

двамата съпрузи

не можела да

се свърже с тях

повече от месец

и половина. Тогава се свързала с приятелката си Нина. Казала, че приятели на родителите ѝ също ги търсят.

 

 

“Започнах да чета за случая с труповете в Негован и попаднах на снимките на дрехите. Баща ѝ носеше такъв тип спортни панталони. Тогава ѝ казах да се обади в полицията”, разказва Нина Стефанова. За последно с Йордан и Марияна говорила внучката им от Нигерия в началото на юли. Съседи пък го търсили на 10 август, за да плати таксата за вход, но той не отворил. Отогава никой не ги е виждал. Съседите не подали сигнал в полицията. Те знаели, че Йордан и Марияна имат вила Литаково и често ходят там, особено през лятото.

 

 

24 часа

Цялата публикация ТУК

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024