ИНЦИДЕНТИ

„Починалият“ боксьор Исус разкри за огромна измама: Цяла година Борис…

„Починалият“ боксьор Исус разкри за огромна измама: Цяла година Борис…

 

big_121

 

 

Починалият на ринга в Албания български боксьор Борис Станчов се е боксирал под чуждо име от 2018 г. По този начин е участвал в осем мача. Това разкри пред „bTV“ Исус Величков, неговият братовчед, чийто боксьорски лиценз е използвал Борис.

 

 

„Той играе от 2018-а с моята карта. Каза няма проблем, треньорът знае“, заяви Величков, който разказа, че братовчед му е дошъл у тях преди една година.

 

 

Интересното е, че двамата боксьори нямат съществена прилика и лесно може да бъдат различени.

 

В момента тече заседание на УС на Българския професионален боксов съюз, на което трябва да се изясни цялата ситуация. Все още не е ясно как се е стигнало до смяната на имената и размяната на документите.

 

 

Родителите на починали Борис казаха пред bTV, че той много е обичал спорта и е искал да бъде професионален боксьор.

 

 

 

Бившият президент на Българския професионален боксов съюз (БПБС) доктор Георги Езекиев направи стряскащи разкрития ексклузивно за БЛИЦ след трагичния инцидент в Албания, отнел живота на младия ни боксьор Борис Станчов. Както вече стана ясно, 22-годишният състезател е излязъл на ринга в Шкодра със самоличността на братовчед си Исус Величков.

 

 

 

Езекиев твърди, че има и други подобни случаи, като в БПБС начело с Венцислав Николов и приближените му, които са в управата, са добре запознати.

 

„Първо искам да поднеса съболезнования на семейството на починалото момче. Голяма трагедия! Но трябва да се знае, че Българския професионален боксов съюз са знаели много добре, че на въпросната гала вечер в Албания не се бие Исус Величков, а Борис Станчов. Самият Исус каза, че отдавна Борис се боксирал с неговата самоличност. И това нещо се допуска от БПБС и по-специално от Венцислав Николов, който е начело на федерацията, на която аз бях първият президент преди години. Тогава я учредихме, за да има професионален бокс в България. Венцислав Николов обаче подмени целия Управителен съвет без мое знание, свика си УС, след което аз разбирам, че е сложил сина си за президент. Доносникът на Държавна сигурност ме свали от пост благодарение на измислени гласове, които вкараха в УС“, обясни Георги Езекиев пред БЛИЦ СПОРТ.

„Държах да има ред, да се виждат приходите, разходите и дейността на този боксов съюз, да има прозрачност. А какво стана? Николов сложи сина си, който си няма хал хабер, но се води президент на федерацията. Това не е първи случай с подмяна на имена на боксьори. Жалко, че този път се стига до трагичен край и младо момче почина. В България не е ясно кой има лицензи за боксови мениджъри. Единственият реален такъв е Васко Алeксеев. Негова е единствената промоутърска компания, която работи у нас“, каза Езекиев.

 

 

Би ти ви

 

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024