Европа

ЕП обяви Русия за виновник за Втората световна: Джамбазки, заедно с Ал Йо, Радан и ДПС гласуваха “За”

ЕП обяви Русия за виновник за Втората световна: Джамбазки, заедно с Ал Йо, Радан и ДПС гласуваха “За”

 

ЕПsafe_image (1)

 

1.

Започнах да ви разказвам за срамната резолюция на Европарламента от 19 септември — «Значението на европейската историческа памет за бъдещето на Европа».

Резюме. ЕП постанови: виновникът за Втората световна война е пактът «Рибентроп-Молотов», подбудител на войната е СССР; Червената армия не е освободител на Европа от нацизма, а окупатор и поробител.

ЕП подмени историята на Европа и света, демонизира антифашистката съпротива, обяви съветските воини за престъпници и разпореди тия антифашистки паметници да бъдат сринати, помен да не остане от тях, щото «разпространяват тоталитарни системи». А фашизма благослови и го вкара в учебниците. Всичко това — срещу вдъхновяващо заплащане от 200 млн. евро. До момента. След момента — не знаем.

2.

Изгледах цялата дискусия в ЕП.

Една нова Стена разделя Европа.

От едната страна на Стената евродесните, надменни и цинични, възпроизведоха профашистките постулати в резолюцията и ги гарнираха с истерична русофобия, примитивен антикомунизъм и лицемерно състрадание към жертвите на нацизма:

«Нямаше да има Втора световна война, ако не беше пактът «Рибентроп-Молотов». Западът нямаше да се обяснява за съюза със Сталин. Нямаше да продължава митът за Червената армия като освободителка на Европа; Този пакт е едно от най-мерзките политически действия; Полша е кървава жертва на двата най-чудовищни режима; Малко се говори в Европа за зверствата на комунизма, непропорционално. За да има единство, комунизмът трябва да бъдат осъден. Европа няма да бъде единна, докато няма консенсус по този въпрос»…

И още: «Нацизмът приключи. СССР приключи. Но тези практики останаха. Вижте Грузия. Вижте Крим. Вижте Украйна; Военният конфликт в Украйна трябва да бъде наша грижа; Украйна ще си върне Крим; Кремъл съхранява своята сфера на влияние в Украйна, Молдова, Грузия. Духът на Молотов обитава Кремъл. Европа е мишена на информационна война. Русия използва историята като инструмент на лъжата»…

Това са опорните точки на десните евродепутати. Обичам да ми говорят за справедливост, морал и чест представители на държави, които държави се гордеят със своите колаборационисти, с Хорти и Салаши, с Антонеску и Павелич, със своите латишки, литовски, естонски, унгарски, румънски, хърватски СС легиони, батальони, бригади, дивизии, полкове и наказателни отряди, погубили стотици, стотици хиляди човеци — евреи, руснаци, поляци, украинци, белоруси, сърби, чехи, словаци…

Ако има награда за най-мракобесно изказване, безспорният фаворит е Андрей Ковачев (ГЕРБ). Той  извести ЕП, че «всяка втора улица в България носи името на диктатор или на някой от техните (на диктаторите — б.а.) поддръжници». И поздрави «българското правителство и МОН за приемането на новите учебни програми, които най-накрая обективно отразяват събитията от 20-и век».

Тези думи не изтръгнаха аплодисменти от залата.

3.

От другата страна на Стената отговориха антифашистите:

«Искате истината? Първата истина —  Съветската армия освободи европейските народи. Втората истина — 20 млн. комунисти дадоха своя живот, за да сме свободни днес. Сега хвърлят вината върху комунистите. Тук се преследва скрита цел — комунистическите партии да бъдат обявени за незаконни» (Георгиос Георгиу, Кипър, Обединена левица).

«Защо забравяте, че една година преди пакта «Рибентроп-Молотов» беше подписано Мюнхенското съглашение, когато Франция, Англия, Италия сключиха сделка с Хитлер и продадоха моето Отечество. Съглашението стана причина и за ВСВ, и за пакта «Рибентроп-Молотов». В резултат от съглашението Чехословакия беше окупирана от полски, унгарски и немски войски. Не трябва да деформираме историята, не трябва да създаваме враждебно отношение към Русия. Какво може да ни донесе такава враждебност — още 6 млн. загинали евреи, още 25 млн. загинали славяни?!» (Мирослав Радаковски, независим, Словакия).

«Аз съм от Испания, от втората страна в света с най-много масови гробове в резултат на фашистката диктатура. Страна, в която улици и площади носят имената на франкистки убийци. Страна без памет, която изтри от обществения живот своята недавна история. Трябва да говорим за ролята на испанските републиканци да спрат фашизма, за интербригадите като пример за солидарност. Ние не говорим само за миналото, ние говорим за настоящето. Днешна Европа е препълнена с неофашисти. Трябва да помним и почитаме тези, които загинаха в битка с фашизма» (Сира Рего, Обединена левица, Испания)

«Днешното заседание не е нито за паметта, нито за бъдещето. Това е вулгарен антикомунистически делириум! Точно така! Резолюцията има скрита хитра цел — забрана на комунистическите партии, на комунистическата идеология и символика и преследване на комунистите. В резолюцията виждам реакционните, мракобесни сили, които ръководят страните от Вишеград и Прибалтика, които героизират нацизма, ласкаят го, сеят расистска отрова. Решаващ е приносът на СССР за разгрома на фашизма и нацизма. Факт. Милиони загинаха в антифашистката борба. Тези, които храбро се бориха срещу фашизма и нацизма, днес наричате съюзници на Хитлер! Колкото и да леете чернилка, истината ще сияе вечно! Историята е написана от народа, а не е предписана в резолюции» (Лефтерис Николаос-Алаванос, независим, Кипър).

«Този документ е цинична злоупотреба с истината. ЕНП позорно манипулира паметта, за да подтикне ЕС към експанзионистичен дневен ред. Този документ няма за цел да се опознае историческото минало, а да се злоупотреби с него. Това е ужасна обида за всички истински антифашисти. Какво грубо оскърбление към паметта на френската съпротива, на героите от Варшавското гето, на руските войници, на левите, които се сражаваха с Франко! Тяхното мъжество е доказателство, че интернационалната солидарност не зависи от предписанията на ЕС.» (Клер Фокс, независима, Англия).

«Ужасен е този опит да бъдат приравнявани фашизмът и комунизмът, да се премълчават милосърдно престъпленията на нацистите, да се премълчава истината за «Мюнхенския сговор», който отвори пътя към ВСВ. Това съучастие с капитала продължава и днес. Искат да заличат решителния принос на комунистите за победата над фашизма. Да заличат зверствата срещу антифашистите в Португалия, да заличат Революцията на карамфилите, която сложи край на фашисткия режим. За да узаконят забраната и преследването на комунистическите партии, както става в някои държави от ЕС или в Украйна със съдействието на ЕС. В същото време се допуска реабилитация и възхвала на фашизма» (Сандра Перейра, Обединена левица, Португалия).

«С примитивен антикомунизъм и безжалостно изнасилване на истината ЕС и ЕП се опитват да оправдаят фашизма и се присъединяват към вишеградските и прибалтийските страни, където почитат нацистките колаборационисти и имат наглостта да наричат «колаборационисти» комунистите и СССР, които поведоха борбата на народите срещу фашисткото чудовище. Приравняването на фашизма и комунизма е провокация, оскърбление към историческата истина» (Константинос Парадакис, независим, Гърция).

Нямам какво да добавя.

4.

ЕП прие резолюцията с 535 гласа «за», 66 «против» и 52 «въздържали се».

«За»: Александър Йорданов, Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Асим Адемов, Емил Радев — ГЕРБ

Атидже Алиева-Вели, Илхан Кючук, Искра Михайлова — ДПС

Ангел Джамбазки, Андрей Слабаков — ВМРО

Радан Кънев — ДСБ

«Против»: Сергей Станишев, Цветелина Пенкова и Петър Витанов — БСП

«Въздържали се»: Иво Христов — БСП

Отсъстват: Ева Майдел — ГЕРБ,  Елена Йончева — БСП

5.

Не си мислете, че Европа, таз блудница Вавилонска, е изгубила разсъдък. Нищо подобно! Коварна е тя! Помни. И почита. И възхвалява. И насърчава. Какво? Ето какво:

Почита и насърчава нацистите от латвийския батальон «Вафен-СС», които дефилират по улиците на Рига. Сборищата в Блайбург на ултрадесни от цял свят, които славят хърватските нацисти, усташите и техния фюрер Анте Павелич, останал в историята като «Касапина на Балканите». Тържествата край Нарва в чест на живите нацисти от 20-а Естонска СС дивизия.

И разбира се — разбира се! — бандеровците, които извършиха неонацистки преврат; които прославят украинските СС батальони «Роланд» и «Нахтигал» и украинската СС дивизия «Галичина»; които превърнаха прекрасната Одеса в крематориум, изгориха живи 50 души, квичаха щастливо по своите фейсбуци «Красота! Да горят руските свине!», и за награда бяха обявени за «пазители на демокрацията» и «гаранти на евроатлантическите ценности», американски и европейски политици позираха с неонацистките фюрери, а мадам Нуланд ги черпаваше с курабийки «Fuck EU!».

Неонацизмът и неофашизмът не са само факли, барабани, вериги, ножове, качулки, маски, татуирани свастики и «Sieg Heil!» по стадионите. Това не е природно явление, цунами някакво. Не. Това е мироглед, идеология, целенасочена политика, която развращава общественото съзнание, руши устоите на Европа, нейната идентичност, нейната история, историята на всяка една европейска държава и на света.

Неонацизмът е чудовището, родено от духовната, моралната, социалната и политическата нищета на обществото; от програмираното невежество; от фалшифицираната история; от производството на фалшива памет; от съзнателното разчовечаване на човека; от методичното развращаване на неговата душа, от неговото отчаяние, от неговото унизително битие на амеба, на червей някакъв, от неговата инстинктивна, неистова, болезнена потребност някой да бъде наказан. За всичко.

И ако днес в много уж европейски държави героите от Втората световна война са в нацистки униформи, това е политика. Това е политиката на десницата: реабилитация и оневиняване на фашизма и нацизма; сатанизиране на антифашистката съпротива; ревизия на и реванш за Втората световна война; патологична русофобия; подкрепа и възхвала на неонацизма и неофашизма.

Всичко трябва да бъде заличено. Не е имало никакъв нацизъм, и никакъв холокост, и никакви крематориуми, и никакви антифашисти. Това знаят днешните 20-годишни, превърнати в мутанти. Тези лъжи са тяхното знание. Тяхното невежество е тяхното убеждение.

Защо е този заговор, тази конспирация срещу паметта?

За да бъде прекъснат историческият континуум.

Защото корените на Европа са антифашистки. Защото всички принципи и идеи, върху които ЕС е изграден, са родени от антифашистката борба — от Манифеста от Вентотене до създаването на Европейската общност. Защото, както написаха евродепутатите-социалисти Гийом Балас и Серджо Коферати, «спойката тогава на различните политически сили беше именно антифашизмът. Загубата на тази важна връзка с миналото обяснява мизерното настояще на Европа».

Мизерното настояще предопределя мизерно бъдеще.

Само преди две години Европарламентът прие резолюция срещу  неонацистките и неофашистките организации. И призова държавите от ЕС «да съсредоточат вниманието си върху превенцията чрез образованието, чрез изучаването на зверствата на нацизма през Втората световна война». Но ЕП не чете, камо ли да помни собствените си резолюции. На 19 септември 2019 г. ЕП легитимира фашизма, нацизма и техните ракови новообразувания.

Европа изгуби почтеност, морал и достойнство. Най-обикновена порядъчност загуби, за благоприличие да не говорим, за благочестие — съвсем. Губи ги методично и съвсем не безкористно. Европа, по-точно -евродесните, обнагляха в своя див реванш срещу Русия. Като отмъщение над победителите във Втората световна война. Тази Европа води самоубийствена война срещу себе си и собственото си минало. Сякаш се срамува от него. Има защо.

Тази Европа заплю истината и похити историята, и я подмени, понеже не може да я промени.

Изфабрикува и натрапи на обществото един фалшив разказ, където злодеите са жертви и герои, а жертвите и героите — злодеи. Величайша глупост!

Евродесните имат голям проблем. Непреодолим. Срещу тях е многомилионният Безсмъртен полк на паметта. Войната с Безсмъртния полк е обречена.

Велислава Дърева, Дума

Европа

More in Европа

Image_17388245_40_0

Макрон: Ако Русия спечели войната срещу Украйна, „авторитетът на Европа ще бъде сведен до нула“

март 15, 2024
IMAGE_15742539_40_0

В Германия започва разследване: Записът на немски офицери за удари по Кримския мост с ракети „Таурус“ е автентичен

март 2, 2024
epa06737904 A car drives on the Krymsky (Crimean) Bridge over the Kerch Strait 15 May 2018, prior to its opening ceremony. The 19-kilometers-long road-and-rail bridge connects the Crimean peninsula,  annexed by Russia from Ukraine in March 2014, with the Taman Peninsula of the Russian mainland. Public transport and automobiles traffic on Crimean Bridge will be launched in early hours of 16 May 2018.  EPA/ALEXANDER NEMENOV / POOL

Скандал: Германия планира да участва в терористичен акт срещу Кримския мост с ракети „Таурус“ / СТЕНОГРАМА

март 1, 2024
нигерийски

Нигерийски мигрант щави Германия с твърдението, че има 24 деца. Ето колко десетки хиляди евро получава

февруари 29, 2024
фицо660_2d1bfadcd19931a2ade58f497b828650

Роберт Фицо: Западни държави обмислят двустранни споразумения за изпращане на войски в Украйна

февруари 26, 2024
борел

Жозеп Борел: Западното глобално господство приключи

февруари 26, 2024