Други

Радослав Каратанчев: В Столичния съвет ГЕРБ и БСП работят в синхрон и печелят от различни сделки и проекти

Радослав Каратанчев: В Столичния съвет ГЕРБ и БСП работят в синхрон и печелят от различни сделки и проекти

 

 

8f642bf9820

 

Пряка демокрация, при която СОС ще се съобразява с решенията на хората отдолу нагоре – това е опитът на много градове по света с местни референдуми в Швейцария, Германия, САЩ, Австралия. Това е и решението, което най-бързо, ефективно и лесно ще пресече корупцията и което предлага кандидатът за столичен кмет Радослав Каратанчев. Идеята си той разви отново и в предаването „Свободна зона“ с водещ Георги Коритаров по телевизия Европа.

 

 

У нас пряката демокрация не се прилага, защото в СОС текат корупционни схеми, а разни партийци се мръщят на по  20-30 000 лева, които изкарват чрез тях.  Каратанчев даде пример с лидера на столичните социалисти Калоян Паргов, който по думите му се допитвал до Бойко Борисов по някакъв подобен случай, а Борисов му отказал.

 

 

Не е чудно за никой, че БСП и ГЕРБ работят в синхрон по различни видове сделки и поръчки, които се раздават, за да има хляб за всички, които висят на хранилката.

Само на детектор на лъжата ще може да се разбере дали някой политик е корумпиран или не. Пред 100 човека по време на протеста на СИЛА пред БТВ Мая Манолова е приела това предизвикателство, останалите засега мълчат, припомни Каратанчев.

 

Защо г-н Каратанчев иска да е кмет на София – един сложен град – подхвърли водещият Коритаров.

 

Градът не е сложен, нещата се решими. Въпросът е да бъдат въвлечени младите хора, които са отритнати и се чувстват ненужни. Хората от НПО СИЛА, което ме издигна като кандидат кмет, са именно такива – това са протестиращите срещу високите цени на горивата, дупките по пътищата, протестърите срещу правителството на г-н Бойко Борисов.

 

СИЛА може да прерасне дори в политическа партия. Аз като по-опитен съм готов да се съюзя с тях, това е следващата стъпка, която обмисляме.

 

Каратанчев припомни, че има опит в партийното строителство – бил е зам.председател на Българския бизнес блок, дори е имало случай тогава, когато е бил „поръчан“ за ликвидиране – през 1999 г., заради това, че се е противопоставил на сливането на политически с мафиотски капитали.

На въпрос изясни ли се кой е поръчителят, той отговори, че става дума за „висш политик и висш представител на СИК“.

 

И докато той самият се е борил да няма срастване на капитала с партиите,  Мая Манолова е адвокатствала на братя Галеви.

 

Провокиран от въпросите на водещия, Каратанчев разказа как е протекла след Бизнес блока политическата му кариера – станал е член на БСП, тръгва отдолу, после става шеф на малка партийна организация. Всичко това се случва по времето на правителството на Пламен Орешарски, което той подкрепя и не съжалява за тази подкрепа. За разлика от Мая Манолова, която не само че го подкрепяше тогава, като народен представител, а днес се разграничава и казва, че това било голяма грешка – доста арогантно поведение, подчерта кандидатът за кмет.

 

Както впрочем арогантно и до ден днешен не си обявява финансите и кой спонсорира кампанията й. В същото време в големи телевизии като Би ти ви такива като нас не можем да се появим, могат само социологическите велможи.

 

Други

More in Други

13213213123

Тръпката е в головете с новия Топ Маркет от efbet.com

февруари 23, 2024
терзо-1

Честито на Промяната! Терзиев си назначи внука на главния прокурор от Възродителния процес за свой заместник / СНИМКИ

декември 19, 2023
php7l4o5q_559x345

Тръмп се предаде, протести пред съда в Ню Йорк

април 4, 2023
745-425-ania-pencheva

Крадци разплакаха дъщерята на Аня Пенчева / СНИМКА

януари 4, 2023
big_the-white-house-g26ceb19cb_1920

САЩ: Ще има „тежки последствия“, ако Путин предприеме подобни действия

септември 21, 2022
big_19989366_1441243045968049_6929695377277166154_n-720x380f12

Репортер атакува Асен Василев, докато се храни в ресторант до Народното събрание, последва екшън

юли 15, 2022