Политика

Бомба в столицата: Ето кои са гласували за Манолова и кои за Фандъкова, според социолози и политолози! ГРАФИКИ

Бомба в столицата: Ето кои са гласували за Манолова и кои за Фандъкова, според социолози и политолози! ГРАФИКИ

 

fandukova-manolova

 

Много е интересно, че повечето от избирателите, които са подкрепили Игнатов и Бонев, са подкрепили Манолова. Това заяви в ефира на Нова тв социологът от „Галъп“ Първан Симеонов. 

 

 

„Всъщност Манолова събира много различен електорат. Видно е, че зад Фандъкова седи мобилизираното ядро на ГЕРБ“, каза политологът Евелина Славкова от „Тренд“.

 

 

По думите й много повече жени са гласували отколкото мъже.

 

 

Първан Симеонов се съгласи с думите на колежката си, че много десни кандидати са подкрепили Манолова на балотажа, а не Фандъкова.

 

„Галъп“ показа схема кои хора са подкрепили Фандъкова сега и как са гласували на първи тур:

 

 

Ето кои граждани са гласували за Мая Манолова и как те са дали гласа си по време на първия тур:

 

 

Евелина Славкова от „Тренд“ коментира, че избирателите на Демократична България са гласували 4:3 в полза на Манолова, а избирателите на „Спаси София“ – 3:2 за Мая Манолова срещу Йорданка Фандъкова. По-активни са били жените. Дамската битка, според нея, явно е успяла да мобилизира дамските гласове в столицата.

 

 

Зад Йорданка Фандъкова твърдо стои партийния вот. На повечето места е гласувано „за“, това коментира Георги Харизанов. Според него изборите са сложни и затова има толкова недействителни бюлетини. Не било работа на държавния глава рано сутринта да коментира, че всеки четвърти вот е недействителен.

 

 

Татяна Буруджиева също смята, че повечето хора гласуват „за“, а не „против“. Вотът против се отразява с квадратчето „не подкрепям никого“. Червените заложили на непартийни кадри, за да увеличат подкрепата си, но в сравнение с евровота левицата си е на същото място. Пробив, според нея, направила столичната организация. Трябва да има радикален подход към изборния процес, според Буруджиева. Тя е скептична, че диалогът между политиците по темата ще се получи.

 

 

За Андрей Райчев в София ГЕРБ е заложил на най-силното си – Йорданка Фандъкова. БСП при Корнелия Нинова се е отворила, обаче според Райчев. Кметските избори са най-корумпираното политическо нещо, категоричен е той. Големият брой недействителни бюлетини е катастрофално, отсече Райчев.

 

 

Димитър Аврамов подчерта, че ако Мая Манолова реши да прави свой проект, БСП ще се затвори. Не е ясно и какъв протестен вот изразява Спаси София – против ГЕРБ или против управлението в столицата, по думите му. Президентът не трябваше да се обажда днес, изтъкна Аврамов за опасенията на Румен Радев за големия брой недействителни бюлетини. Трябвало е да постави темата утре и щял да е в силна позиция.

 

Нюз БГ, Блиц

Политика

More in Политика

корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024