Коментари

Боян Чуков: Никога не съм виждал по-смешно, жалко и почти подигравателно официално посрещане на български премиер в чужбина

Боян Чуков: Никога не съм виждал по-смешно, жалко и почти подигравателно официално посрещане на български премиер в чужбина

позорно76905307_2175654582535084_2434958238756634624_n

 

 

Никога не съм виждал по-смешно, жалко и почти подигравателно официално посрещане на български премиер в чужбина като това на Борисов в САЩ.

 

 

Поведението на нашата вип делегация непосредствено след слизането от самолета бе нещо като аналог на сценката на Бай Ганьо, плуващ в стил „вампор“ в басейн на общeствена баня.

 

 

По-зле бе посрещнат само Еманюел Макрон, когато преди време на стълбата на самолета го посрещна и се ръкува с него случаен служител от летището с жълта жилетка.

 

 

 

Откъс от „Бай Ганьо в банята“:

– Гледай… Яла, боже, помози… Хоп!…

– И се хвърли във въздуха, изкриви краката си на кравай и – бух! – сред басейна.

 Снопове вода бризнаха нагоре и се посипаха по главите на вцепенените от учудване немци: вълнисти кръгове отскочиха от центъра към краищата, преляха зад басейна, хлътнаха пак назад и когато водата подир няколко секунди се утаи и избистри, всякой от находящите се в банята можеше да види уморителните жестикулации на бай Ганя под водата.

Той се повдигна нагоре, спусна си нозете, стъпи на дъното, изправи се със затворени очи и запушени уши, изтърси се от водата

 – пуф!

– и пръсна вода през увисналите си мустаки

– пуф!

– и изцеди водата от косата и лицето си, отвори си очите, погледна ме и се засмя:

 – Ха, ха, ха… а?

Какво ще речеш?…

Аз не успях нищо да река, защото той се пусна хоризонтално над водата и почна с ръце да пляска повърхността, почна да плава по „гемиджийски“: пляс! – с ръката и ритне две текмета назад, пляс! – с другата ръка и още две текмета.

Целият басейн закипя. Като че бяхме под някой водопад. Вълни запляскаха към краищата, вериги от капки бризнаха чак до насрещните стени.

 – Туй се казва „по гемиджийски“

 – извика през вълните тържествующият бай Ганьо;

 – чакай сега да им покажем „вампор“ на кое викат.

 И като се обърна по гърба си, той почна да нанася такива немилостиви удари с нозете си по повърхността на разпенената вода, щото бризги летяха чак до тавана.

Той завъртя бързо ръце, за да изрази колелото на парахода:

„Тупа-лупа, тупа-лупа, фйюууу – и бай

Ганьо изсвири с уста. Немците окаменяха на местата си. Те, по всяка вероятност, приеха моя другар за някой новодошъл, не постъпил още в лудницата възточен човек и аз забележих по лицата им не толкова негодувание, колкото съжаление.

А бай Ганьо, вижда се, прочете по лицата им безкрайно удивление на неговото изкуство и затова възлезе бързешката по стълбата, изправи се малко разкрачен, изгледа високомерно немците, почна да се удря геройски по влакнатите гърди и извика победоносно:

 – Булгар!  Булга-ар! – и още по-силно се удари в гърдите.

Горделивият тон, с който изрече тази рекомендация, говореше много; този тон казваше: „Ето го, видите ли го българина! Този е той, такъв е той! Вий сте го чували само, сливнишкия герой, балканския гений!

Ето го сега пред вас, цял-целиничък, от глава до пети, в натура!

Видите ли какви чудеса е той в състояние да направи!

И само това ли! Ехе, на какви работи още е той способен!

Прости били българите, а!

Гиди, чифути с чифути!“

Коментари

More in Коментари

мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024
велизар1-750x430

Трети март и трите национални телевизии: Как драмата стана комедия, а подвигът – падение

март 5, 2024
960x540

Много обичаме да ревем на чужди гробища…

март 1, 2024
75573_0262194a5e4fdb0d96016606c7b924ce

Пеевски отсече: „всичко свърши Христо, приятелю мой“! Без ДПС наистина всичко за наглите Кирчо, Христо и Лена приключва!

февруари 22, 2024