ОБЩЕСТВО

Георги, тровен и заплашван с убийство в Пловдив, ще заспи спокойно след две години терор

Георги, тровен и заплашван с убийство в Пловдив, ще заспи спокойно след две години терор

georgi-shte-zaspi-spokoino-sled-dve-191

 

 

Георги Димитров, който вече две години живее в страх заради жалба за грабеж и побой, най-накрая може да заспи спокойно. Мъжът, който 24 месеца издевателства върху него е прибран зад решетките.

 

 

 

Припомняме, че Димитров е подложен на системен тормоз от ромски клан, занимаващ се с рекет и изнудване на клошари, просяци и бездомници в района на Централна гара.

 

 

Георги е бил обран и малтретиран от тартора на групата -Рашко, а опитът му да потърси правата си, е последван от заплахи за живота му, отвличане, тровене и побой.

 

 

 

 

Случаят на Георги е приключен със споразумение между Рашко Огнянов и прокуратурата. Ромският тартор е осъден по две повдигнати обвинения – кражба на телефон и очила, като за това е употребил сила и заплашване с убийство, вследствие на което е възбудил страх у жертвата.

Рашко ще прекара 9 месеца в затвор, с първоначален строг режим. Още в сряда, той е отведен с белезници към мястото за лишаване от свобода.

 

 

 

След като TrafficNews ви разказа историята на Георги с нас се свързаха хора, които разпознали Огнянов, по прякор бай Реджеп. Според тях мъжът е многократно съден и добре познат в махалата – Столипиново и криминалният контингент. Според наши източници, той е бил замесен в канала за трафик на непълнолетни момичета, които били принуждавани да проституират. През 2002 година се проведоха няколко акции по разбиване на подобни депа. В ромските къщи в гетото бяха открити 16-17 годишни момичета, заключени и дрогирани, карани да проституират. Сводниците не им давали нито лев за платената любов, а им подхвърляли само хляб и кафе.

Бардакът бе разбит след бягство на млада жена, която подала сигнал в ГДБОП.

 

 

 

Рашко бил сред приближените на сводника Марко /или както го наричат в квартала Маркото/. В продължение на години Маркото държеше канал за жива плът, а момичетата му обслужваха клиенти в района на Скобелева майка. Преди повече от 10 години обаче той бе арестуван и съден. По време на процеса стана ясно, че е карал проститутките да живеят в обора му, където гледал крави и коне. Той бе осъден и почина зад решетките.

С облекчение Георги Димитров прие новината за присъдата на Рашко Огнянов. Тоя сподели, че най-накрая ще има спокоен сън, без страх, че ще бъде убит.

 

 

 

В момента Георги е съсредоточен около делото, свързано с катастрофата, отнела живота на майка му. Припомняме, че майката на Георги – Атанаска Николова загина на място, пометена от автобус от градския транспорт.

 

 

 

 

Инцидентът стана на 30 юни на Околовръстното на Тракия. Автобус №9 на пловдивския градски транспорт е помел жената, докато е извършвал ляв завой. Пострадалата жена е пресичала не на пешеходна пътека, а по самото шосе.

За смъртта на майка си, Георги научил едва преди 10 месеца.

 

Трафик нюз

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

8ab28cea1_pacov

Йото Пацов: Днешната журналистика и медии са по-несвободни от тези преди 1989 година

април 26, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
Image_17742841_40_0

Здравният министър и Кунчев с извънредни решения заради коклюша, огласиха какви стъпки се предприемат

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
7bfd09d69f4f419a8bf9eee06bd000ed

Топим се с десет души на час, а до няколко години близо 30% от населението ще се пенсионира

април 26, 2024