ИНЦИДЕНТИ

Експертизата откри: Изпарения от отрова за мишки в стената убили 9-годишния Стефан от Кардам

Експертизата откри: Изпарения от отрова за мишки в стената убили 9-годишния Стефан от Кардам

izpareniia-otrova-mishki-stenata-ubili-438

 

Силна отрова за гризачи  е най-вероятната причина за мистериозната смърт на 9-годишния Стефан в добричкото село Кардам. Две от сестрите му също бяха на косъм да си отидат заради тежко натравяне. Резултатът от разследването и експертизите бяха огласени от главния прокурор Сотир Цацаров в кулоарите на парламента, пише Трафик нюз.

 

 

От думите му стана ясно, че опасният химикал е бил сложен в изкопани дупки в стената, които след това са били замазани с кал.

 

 

„Ако трябва да обясня причината, тя е резултат на 3 готови експертизи – съдебно-химическа, токсикологична и съдебво-медицинска. Няма да правя каквито и да е изводи относно евентуална наказателна отговорност, тъй като това е решение, което в близките дни ще вземат колегите от съответната прокуратура“, обясни Цацаров.

 

 

Той допълни, че лошите битови условия, в което живеело семейството на Стефан, е сред причините за трагедията. При извършените детайлни огледи на помещенията, където живеели шестте деца на възраст между 4 и 13 години с майка си, дядо си и баба си, били открити отвори в стената, в които имало химически препарати с изключително силно действие, които се използват с промишлени цели за борба с вредители.

 

 

Отровите са били много близо до леглото на детето и е възможно то да се отровило дори само от вдишването заради непосредствената близост на опасните химикали.

 

 

Дълго време съмненията бяха, че Стефан и сестричките му са се натровили от храна. Стана ясно, че всички деца са яли пържен салам, боб, вафли и млечна салата преди трагедията на 27 октомври.

 

 

Продуктите били купени от кварталния магазин в селото, откъдето всички в Кардам пазаруват, и затова стоките не залежавали, обясни майката Росица Маринова.

 

 

 

В нощта срещу 27 октомври Стефан започнал да повръща. А сутринта се почувствали зле и две от сестрите му. Затова семейството повикало лекар от спешния център в Генерал Тошево.

 

 

Докторът поставил инжекции срещу повръщане, защото децата имали симптоми на неразположение от храна. Дал наставления и си тръгнал. След 15 минути на Стефан му станало още по-зле и по-късно той издъхнал в дома си.

 

Трафик нюз

 

 

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024