Вчера той загуби битката за града от независимия кандидат Румен Томов, който спечели с над 55% от гласовете на избирателите.

Погромът е изненадващ, а от ГЕРБ заявиха още вчера, че са разочаровани.

 

 

 

„За Благоевград ме е яд. Там направихме всичко. Нашият кандидат водеше на първите избори, за една седмица разликата е 15%“, коментира още снощи премиерът Бойко Борисов.

 

 

Благоевград е най-санираният по европрограми град в България. Камбитов пък беше кмет в продължение на два мандата. Това щеше да е трети за него, но… тогава се появи… „Камбитов кючек“.

 

 

 

На клипа Атанас Камбитов, се вихри в компанията на евродепутата Андрей Новаков и вече бившия Втори в ГЕРБ – Цветан Цветанов.

 

 

И след погрома Борисов е категоричен – ще има разчистване.

 

 

„Събрах ги и Камбитов, и Икономов, и кмета на Сандански, и им казах: „Ще загубите“. „Не, ще спечелим!“, казаха те. Сега партията ще си направи изводите, по-добре е да се очисти“, коментира снощи Борисов.

 

 

И така една победа, която уж беше вързана в кърпа, се изплъзна от ръцете на Камбитов и  кръшната му снага. След погрома самият той също отчете загубата: „Не мога да дам отговор на въпроса как се стигна до това, явно някъде аз съм сгрешил, не знам дали и гражданите не сгрешиха със своя вот“, коментира той пред медиите.