ИНЦИДЕНТИ

Посланикът ни в Кипър за убитото българско момиченце: Пресичало е на пешеходна пътека и на зелен светофар

Посланикът ни в Кипър за убитото българско момиченце: Пресичало е на пешеходна пътека и на зелен светофар

 

big_30_3

 

10-годишно българско момиче почина, след като бе блъснато от кола на централен булевард в Пафос, намиращ се на 200 км от столицата на Кипър Никозия. Посланикът ни в Кипър Н. Пр. Любомир Тодоров се включи в сутрешния блок на „Нова телевизия“, за да разкаже подробности за ужасния инцидент.

 

„Голяма трагедия и мъка за родителите на това детенце. За съжаление дядото е бил с детето, взел го е от училище в 14,15 ч. на 22 ноември. Трябвало е да го заведе на занималня. Спира на светофар, който има устройство за смяна на сигнала, натиска бутона, сигналът е зелен и той пуска детето да мине през зебрата.

 

 

В този момент автомобил, управляван от кипърка на 69-годишна възраст с висока скорост минава, без да се съобразява със светофара. Бута детето, което незабавно е откарано в болница, лекарите се стараят да го спасят, но за съжаление краят е фатален. Водачката е задържана“, разказа той.

 

 

„Посолството осъществи контакт и вчера късно следобед ни изпратиха официално съобщение, където се съобщават именно тези данни за извършителката, която е на 69 години, задържана е и оттук нататък започва разследването.  Нямам данни дали е избягала от местопрестъплението.

 

 

Посолството ще следи отблизо случая, за да стане ясно, че нарушителите на закона ще си получат заслуженото. Момичето е пресичало на пешеходна пътека, на зелен светофар с предимство. Това са данни от очевидци. Семейството на детето е изключително добро, с двама работещи родители.

 

 

Детето е било с висок успех. Българското училище в Пафос обяви траур в деня на погребението – 26 ноември, когато няма да има учебни занятия. Ще има дарителска акция в училището, посолството също ще се включи“, разкри още посланикът ни.

 

 

„В Кипър има 650 000 шофьори, от които 150 000 са над 65 години. Има дискусия за възрастта, може да намалят горната граница“, завърши Тодоров.

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024