Uncategorized

Истинска зима! Синоптиците съобщиха смразяващи новини за 8 области в страната… КАРТИ

Истинска зима! Синоптиците съобщиха смразяващи новини за 8 области в страната… КАРТИ

big_1c90

 

 

Вчера в страната имаше слаби превалявания от сняг, но съществена снежна покривка натрупа само в планините.

С най-много сняг са районите на Западна Стара планина и Рило-Родопската област.

 

 

БЛИЦ припомня, че истинската зима се завърна с пълна сила на Витоша.

Днес обаче не само в планините, но и в Северна България ще понатрупа. В комбинация със снеговалежите ще има и силен вятър, така че ще се създадат условия за виелици и навявания.

 

 

 

 

 

В 8 области е обявен жълт код – Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище, Силистра и Шумен.

 

 

Още по-ниски ще са температурите в неделния ден, а и вятърът допълнително ще усилва усещането за студ, предупреждава bTV.

 

 

До края на годината и през първите дни от новата времето ще бъде доста динамично. В неделя облачността ще е предимно значителна. Сняг ще вали в Северна България и в планините, където ще се образува и снежна покривка. Ще духа умерен северозападен, в Източна България до силен североизточен вятър.

 

 

В Североизточна България и Предбалкана ще има условия за навявания. Максималните температури ще са между 0 и 5 градуса. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и слабо ще се повиши.

 

Жълт код е обявен за 8 области в Северна България. Предупреждението за очаквани валежи от сняг е в сила за областите Ловеч, Габрово и Велико Търново. В тези райони ще се образува снежна покривка между 5 и 10 см, в районите, най-близо до Стара планина – до 15-20 см. С вятъра по проходите ще има навявания. За останалите пет области с предупредителен код – Русе, Търговище, Разград, Силистра и Шумен, синоптиците прогнозират виелици и навявания. Ще духа силен север-североизточен вятър, очаква се снежната покривка да достигне 5-7 см.

Над планините облачността ще значителна с превалявания от сняг, по-съществени в Стара планина. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. По планинските проходи ще има условия за виелици. Максималната температура на височина 1200 м около минус 5 градуса, на 2000 м – минус 11 градуса.

 
По Черноморието облачността ще е променлива. В северните райони дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 3-6 градуса, температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 

 

В понеделник валежите ще спрат, облачността ще се разкъса. В източните райони ще остане ветровито. Времето ще бъде студено с минимални температури предимно под нулата, в отделни котловинни полета в Западна България до минус 8 градуса, максимални – между минус 2 и 3 градуса.

 

DarikNews.bg

 

Жълт код е обявен за 7 области в Източна и Южна България. Предупреждението за силни ветрове е в сила за областите Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали.

 
В последния ден от годината облачността ще намалее до предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в Дунавската равнина ще бъде до умерен. Сутринта ще е по-студено, в отделни райони с минимални температури до около минус 10 градуса, но дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 1 и 6 градуса.

 

 

В новогодишната нощ отново бързо ще се заоблачи, а северозападният вятър ще се усили. През първите няколко дни от новата година облачността ще е променлива, в сряда по-често значителна, на отделни места ще превали слаб сняг. Отначало вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще се усили и ще застудява, към петък-събота ще се затопли, повече през втория ден, когато ще има и доста слънчеви часове.
Дарик, БЛиц

Uncategorized

More in Uncategorized

big_0000

До часове от запад времето се обръща в България

март 4, 2024
f4895b3e7be542b394cc26992dfdebab

Meteo Balkans: Февруарската пролет свършва, кошмарно време удря България съвсем скоро

февруари 6, 2024
испания

Времето в Европа се побърка: 30 градуса пържат любима страна на българите

декември 13, 2023
630183

Синоптици: Зимата се връща със страшна сила до часове, сняг ще трупа на тези места

декември 5, 2023
big_big_399129060_680158620887522_5224083235634432582_nf3f

Ще има ли сняг по Коледа и Нова година? Първа прогноза за декември на „Метео Балканс“

ноември 28, 2023
medium_125c

Синоптикът Петър Янков: Идват снежни виелици, човек трудно ще може да се изправи!

ноември 24, 2023