ОБЩЕСТВО

Не сте ли доволни? И през 2020 г. заплатите ще растат… а за мен парите не са всичко и не са най-важното

Не сте ли доволни? И през 2020 г. заплатите ще растат… а за мен парите не са всичко и не са най-важното

4a3c1f4cccec9bd84a82d5ce49168452_XL

 

 

За мен парите не са всичко и не са най-важното в спорта и бизнеса. Мениджмънтът е много по-важен – как точно да структурираш средствата си и да получиш добър резултат максимално бързо.

Това заяви в предаването „Неделята“ по Нова телевизия бизнесменът и председател на КРИБ Кирил Домусчиев.

 

 

 

 

„Резултатите ще покажат каква е била 2019 година за бизнеса ни. Както знаете, нашият бизнес не зависи от родния пазар. Аз съм може би един от малкото бизнесмени, които не рекламират в България. Търсим външните пазари и предпочитам да сме име в САЩ. Да, тук също имаме производствени мощности и създаваме работни места, което е много хубава.

 

 

 

„Нова Броудкастинг груп“ също се развива отлично. Ние сме най-гледаната телевизия. Ние сме телевизията на младите хора. Още като купихме телевизията заявихме, че Нова ще продължи да бъде българската телевизия. Ще инвестираме в български сериали, филми и риалити предавания. Направили сме много хубав проект и за нова сграда на телевизията с нови студиа“, каза още Кирил Домусчиев.

 

 

 

„2019 година по преценка на КРИБ е добра година за българската икономика. Цифрите го показват – имаме икономически ръст от 3,6%. Икономиката върви, което води и до ръст на потреблението. България стои добре. Рейтингът ни също се върна. Очаквам следващата година да влезем и в чакалнята на Еврозоната. Износът също расте.

 

 

 

Да, проблемите са ясни и ги има. Първият е липсата на работна ръка и класифицирани специалисти. Едва сега разбрахме, че няма нищо лошо да внасяме специалисти и никой няма да пострада от това. Ние не сме срещу минималната работна заплата, но важното е да има формула, параметри и критерии, които да показват с колко да се увеличава.

 

 

Средната работна заплата е важна. Тя се вдига, защото икономиката расте. Темата за болничните листове е сериозна. Последните години те нараснаха главоломно.

 

 

България е лидер по използване на болнични листове. Това вреди на икономиката. Видно е, че държавата не осъществява контрол при болничните листове, а ние си ги плащаме тези първи три дни и не можем нищо да направим. Всичко е въпрос на политическа воля, за да има реформи. Аз съм сигурен, че от страна на работодателите я има.

 

 

 

Ние сме предоставили на правителството нашите предложения за реформи, които ще спомогнат за развитието на България. Като цяло съм позитивно настроен за 2020 година. Хората могат да са спокойни, че и през следващата година възнагражденията ще растат“, завърши председателят на КРИБ.

 

Нова тв

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

8143f4ea8c7e408481670258d8d7fcc8

Трагедия: Четвъртокласник издъхна в училищен двор в Казанлък. СУ „Екзарх Антим I“: Едно от децата ни пое по пътя към вечността!

март 18, 2024
марин

Тъжна вест! Отиде си вицепрезидентът Ангел Марин

март 18, 2024
преговори

Габриел: Приех мандата с чувство на отговорност. Денков: Съставът на кабинета е неприемлив

март 18, 2024
споразумние

Ето го споразумението, по което са работили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Борисов постигна целите си, има последната дума

март 18, 2024
корни

Корнелия Нинова: Претърпях операция на паращитовидната жлеза

март 17, 2024
171060092234034

Положиха патриарх Неофит до екзарх Йосиф в „Света Неделя“. България се прости със своя духовен водач (СНИМКИ)

март 16, 2024