Политика

Борисов: Казах на Путин, че F-16 още не са дошли и да не се притеснява

Борисов: Казах на Путин, че F-16 още не са дошли и да не се притеснява

0801_2zb0v

 

 

От утре в Черно море започват военни учения. Това се разбра от думите на премиера Бойко Борисов, който говори пред журналисти на летището след посещението си в Турция.

 

 

 

В южната ни съседка той присъства на пускането на газопровода „Турски поток“. По време на визитата си Борисов проведе разговори с президентите на Русия, Турция и Сърбия.

 

 

Премиерът не уточни кои държави ще се включат в учението, но е казал на Владимир Путин, че „F-16 още не са дошли и да не се притеснява“, визирайки покупката на 8 нови изтребителя от САЩ.

 

 

Борисов каза още, че по време на официалната вечеря е имал възможност да зададе много въпроси на руския президент, както и на турския такъв – Реджеп Ердоган, на които получил и много отговори.

 

 

Най-доволен бил, че Путин и сръбският държавен глава Александър Вучич били впечатлени от работата на България по изграждането на газопреносната система в страната.

 

 

Проведохме много приятен разговор с президента Путин, въобще не е имало тема, че бойкотираме „Турски поток“. На наша територия разширяваме газопреносната си мрежа с „Балкански поток“, така че да минава всякакъв газ“, обясни премиерът в отговор на въпрос  дали Путин продължава да смята, че България „бойкотира строежа на „Турски поток“, както беше обявил в началото на декември 2019-а.

 

„Това е нашата газопреносна мрежа. Ние строим, за да може всеки, който поиска, да прекара газ. Има смисъл да строим и ние днес резервирахме 320 млн. куб. м. втечнен газ. Сметката ни излиза, цената е по-ниска. Ние си строим и трябва да ви кажа, показахме снимките, добре, че ги заснехме от хеликоптера.

 

 

– А какво ви каза Путин?.

– Каза: Молодец!. Е, не е казал, така де! Но беше доволен. На три километра от нас беше църквата „Свети Стефан“, казах му: при тебе Асад пали свещ, аз вкарах Тайпи в църквата, но не успях да го накарам да се прекръсти“, сподели още Борисов.

 

И добави, че Путин и Ердоган го смятат за свой приятел, както и за приятел на Брюксел и на американския държавен глава Доналд Тръмп.

 

Евроком, Епицентър

Политика

More in Политика

РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024