Политика

Борисов даде на Горанов тениска за 12 милиона! СНИМКИ/ВИДЕО

Борисов даде на Горанов тениска за 12 милиона! СНИМКИ/ВИДЕО

big_153a

 

 

Премиерът Бойко Борисов пристигна на стадион Локомотив в Пловдив, предаде  Glas.bg. Борисов поздрави домакините, които му подариха тениска. Премиерът я даде на финансовия министър Владислав Горанов с думите: „Ето ти тази тениска, струва ти 12 милиона.“

 

 

Припомняме, от отпуснатите от държавата пари 25 милиона лева ще са за строителството на стадион „Христо Ботев“, а останалите 12 млн. лева – за стадион „Локомотив“.

 

 

 

Премиерът се срещна с феновете и ръководствата на двата големи клуба – Ботев и „Локомотив”, и тръгна към стадион „Христо Ботев“.

 

 

 

Вече е ясно как ще бъдат разпределени парите, предвидени за закупуване на правителствен самолет, след като премиерът Бойко Борисов се отказа от намеренията за правителството да има нова летателна машина. Най-голяма част от сумата отива в Пловдив.

 

 

37 милиона лева от предвидените за правителствен самолет ще бъдат инвестирани в доизграждането двата стадиона на големите пловдивски отбори Ботев и Локомотив. 25 милиона лева от държавата ще бъдат дадени за довършването на стадион „Христо Ботев“, а останалите 12 милиона лева ще постъпят във футболен клуб Локомотив Пловдив. Черно-белите могат да използват средствата за стадион или база.

 

 

„Както знаете г-н премиерът се отказва от правителствен самолет, за да бъдат изградени физкултурни салони и да се изградят тези два стадиона, както и стадионът в Шумен, дават се пари и за стадиона в Шумен.”, каза кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Парите от държавата ще се харчат чрез ясни правила, категорични са от Община Пловдив.

 

 

„Трябва да представят проекти, ще има обявена поръчка и който я спечели, ще я изпълни. Ще бъде следен всеки лев къде се изразходва, в това отношение ще бъда безкомпромисен и за единия стадион и за другия.”, каза още Димитров.

 

 

Ще има и държавни средства за физкултурни салони в пет пловдивски училища, в които до момента са липсвали такива.  Проектите ще са типови и ще се реализират от Министерството на младежта и спорта.

 

 

 

Проектите за съоръженията ще се ръководят от Министерството на младежта и спорта. Контролът върху финансите ще осъществява Община Пловдив.

 

 

Довършването на стадион „Христо Ботев” е кауза на жълто-черните фенове от няколко години. Спирането на строежа лишаваше от възможност хиляди привърженици да наблюдават от трибуни мачовете на своя тим.

 

 

„Благодарни сме много на действията на правителството и най-вече на премиера на България за отпуснатите средства.”, заяви Велизар Цолакидис, който е привърженик на футболен клуб „Ботев-Пловдив”.

 

Глас БГ

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024