Политика

Борисов на инспекция с джипа: Щом ни махат с ръка и не ни псуват, значи социологията е добра

Борисов на инспекция с джипа: Щом ни махат с ръка и не ни псуват, значи социологията е добра

big_big_big_2edace47a8

 

 

След като вчера премиерът Бойко Борисов обяви по време на Мюнхенската конференция по сигурността, че страната е готова да инвестира в изграждането на трети мост на Дунав, днес той инспектира строителство на разширението на столичния околовръстен път.

 

 

Шофирайки джипа на Националната служба за охрана (НСО) той обиколи отсечката между бул. „Цариградско шосе“ и кв. „Младост“. Заедно с него бяха финансовият министър Владислав Горанов и зам.-регионалният министър Николай Нанков, предаде Дневник.

 

 

При всяко слизане от автомобила за обичайните си разговори с работници Борисов им напомняше за мерките за сигурност по строителните обекти. Това беше провокирано от вчерашния инцидент при изграждането на магистрала „Хемус“, при който загинаха двама души.

 

 

 

„Всичко са спазили по нормите за безопасност. Кофражът обаче не е издържал и така са загинали. Двама са били едни от най-добрите кофражисти на фирмата, за която са работили“, уточни Нанков, а Борисов разпореди да бъдат дадени помощи на семействата на загиналите.

 

 

 

Премиерът остана доволен от свършеното до момента по разширението на Околовръстното шосе на София. Той добави, че заради отчуждаването на имоти строителството се е забавило с около две години.

 

 

„Щом ни махат хората и не ни псуват, значи е добре. Социологията е добра. Просто ми е кеф да шофирам през нивите, през калта, като знам, че след няколко месеца тук ще има чакъл и мостове. Това ми е любимото“, каза още Борисов.

 

 

 

 

„Няколкостотин километра ливади и поляни ги правим на пътища и съоръжения. Видя ли багерите, вече съм спокоен”, хвали се премиерът.

 

 

 

 

 

През октомври миналата година Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви, че един километър от разширението на столичното Околовръстно шосе между кв. „Младост“ и магистрала „Тракия“ ще струва близо 24 млн. лева. Изграждането на малко над 6 км от пътната артерия ще струва 142.7 млн. лв. Средствата са осигурени от държавния бюджет, а участъкът трябва да е готов до края на 2021 г.

 

Дневник, Блиц, Дунав мост

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024