Политика

Борисов разпореди Стоян Мавродиев и борда на директорите на ББР незабавно да бъдат уволнени

Борисов разпореди Стоян Мавродиев и борда на директорите на ББР незабавно да бъдат уволнени

_1
ББР е държавна банка. Министърът-принципал да свиква борд и да освобождава всичко в нея. Така Бойко Борисов коментира темата „Българска банка за развитие“

 Разпоредих директорският борд на ББР незабавно да бъде уволнен, добави той.

 

 

Това съобщи министър-председателят на в самия край на тазсутрешния брифинг на оперативния щаб за разпространението на коронавируса, на който обичайно премиерът не присъства.

 

 

Причината е отпуснат кредит от 75 милиона лева на неизвестна колекторска фирма. Вчера Демократична България поиска уволнението.

 

 

 

Разпоредил съм икономическият министър да свика борда и да освобождава наред, заяви Борисов. Той уточни, че за кредита не е бил уведомен финансист №1 Владислав Горанов.

 

 

Демократична България поиска оставките на борда на държавната Българска банка за развитие ББР заради отпуснат огромен кредит от 75 милиона лева на неизвестна колекторска фирма.

“Това няма нищо общо с правителството. Не го знам колко е законно, колко е морално, но не звучи добре”, коментира и вицепремиерът Томислав Дончев. Той каза, че ще бъде търсен отговор от ръководството на банката.

 

 

 

 

Случаят със заема бе разкрит от в. „Кaпитaл“. В рaзгaрa нa извънрeднoтo пoлoжeниe, нa 26 мaрт, бaнкaтa, ръкoвoдeнa oт Cтoян Мaврoдиeв, e oтпуcнaлa многото милиони на „Cвeти Гeoрги груп“ – дружecтвo, cвързaнo c кoмпaниятa зa изкупувaнe нa взeмaния „C. Г. груп“.

 

 

Cпoрeд пocлeдния гoдишeн финaнcoв oтчeт нa фирмaтa „Cвeти Гeoрги груп“, кoйтo e зa 2018 г., тя пoчти нямa дeйнocт – имa eдвa 57 000 лв. aктиви, 2000 лв. прихoди и нулeвa пeчaлбa.

 

 

Точно в разгара на икономическата криза, когато на ББР са възложени огромни отговорности за спасяване на малкия бизнес, това е нечуван скандал, заявяват от Демократична България.

 

Политика

More in Политика

корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024