Криминално

Ето го митичният Иво Масларов, издирван с червена бюлетина за поръчково убийство (първа снимка от Интерпол)

Ето го митичният Иво Масларов, издирван с червена бюлетина за поръчково убийство (първа снимка от Интерпол)

 

36e31182c1867e0bfccf866b1eebb315

 

 

Появи се първа снимка на митичния столичен измамник и мафиот Иво Масларов, доведен син на бившата социална министърка Емилия Масларова. Той е забъркан в куп афери в последните 10 години, а „перла в короната“ на криминалните му дейности е поръчителството на убийството на друга скандална личност – бизнесдамата Станка Марангозова. Тя е била разстреляна показно през октомври 2019 г. в столичния квартал „Младост“ именно по негова повеля, обяви преди дни прокуратурата.

 

 

 

Едва сега се появява и първата снимка на Масларов, който старателно избягва всякакво медийно внимание. Кадърът бе разпространен от Интерпол, който обяви афериста са издирване с червена бюлетина. Според Интерпол, Иво Антонов Масларов е заподозрян, че е поръчител на убийството на Станка Марангозова. Посочва се, че издирваният е на 52 години.

 

 

 

Името на Иво Масларов попадна във фокуса на новините покрай разследване на разкрита група за поръчкови убийства. Според прокуратурата групата е организирана от високопоставен служител на НСО и е отговорна за убийството на 46-годишната Станка Марангозова. Иво Масларов е поръчителя на убийството й. Той е имал финансови претенции към убитата, двамата водели и съдебни дела един срещу друг.

 

 

 

 

Името на Станка Марангозова също се свързва с финансови измами от близкото минало. Смята се, че дамата е участвала във финансова пирамида, източила крупни средства и че е била изнудвана от хора, чиито финанси са пострадали от дейността ѝ.

 

 

 

Червената бюлетина, с която Интерпол издирва Иво Антонов Масларов

 

 

 

Иво Масларов е син от предишен брак на Антон Масларов, съпруг на бившата социална министърка и дългогодишен депутат от БСП Емилия Масларова. Първо в интервю за Lupa.bg тя обяви, че от години не поддържа никакви отношения с него. „Той дори не дойде на погребението на баща си“, заяви отвратената от него Масларова и помоли името й да не се свързва по никакъв начин с неговото.

 

 

Масларов е напуснал България още преди 2 месеца. Смята се, че е в Бразилия, но според някои това е версия, която самия той разпространявал с цел да заблуди разследващите. Има данни, че през април е забелязван в Австрия.

 

 

 

Лупа БГ

 

lupa.bg

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024