Политика

Играта загрубя: Домусчиев обяви война на Би Ти Ви! Какво се крие зад договорките между него и Божков?

Играта загрубя: Домусчиев обяви война на Би Ти Ви! Какво се крие зад договорките между него и Божков?

big_zx860y484_4067954

 

 

 

 

Първата реакция на извадения от „изгнаника“ в Дубай Васил Божков документ за „сделка“ между него и Нова телевизия дойде лично от собственика й Кирил Домусчиев.

 

 

 

Бизнесменът не отрече съдържанието на паметната записка, изнесена публично тази сутрин, нито, че подписът, положен върху нея, е автентичен, заедно с този на Божков.

 

 

 

Вместо това Домусчиев директно обяви война на Би Ти Ви. Ето какво написа той в отговор на изнесеното от Божков: 

 

 

 

Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка. Факт е, че много години преди покупката от мен на Нова, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012г). Неговият бизнес без реклама е невъзможен. Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук!

 

 

 

 

Добавям само, че “Нова Броудкастинг груп” ще сезира Комисията за защита на конкуренцията за договора на “БТВ медия груп” с Български спортен тотализатор (БСТ ).

 

 

 

 

От предоставена публична информация става ясно, че в контракта е записана изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с “Нова Броудкастинг груп”.

 

 

 

 

 

Твърдя, че подобни ограничения върху държавна компания (БСТ) от страна на частна (“БТВ медия груп ”) е недопустимо и скандално! Сега разчитам на компетентното мнение и реакция на отговорните институции в България.

 

 

 

 

 

„Третата точка от паметната записка на Божков е най-интересна, защото за разлика от първите две не може да бъде тълкувана просто като договорка между двама бизнесмени. Тя пряко засяга работата на Държавната комисия по хазарта, пише в. Сега. 

 

 

 

 

Очевидно, че очакваният съпорт може да бъде осъществен само с помощта на хора във властта, а Домусчиев, поне официално, не е такъв. Не е ясно за какво урегулиране на бизнеса се говори и дали изричното уточнение, че ще се спазват законите, означава, че дотогава те не са се спазвали, или че тепърва ще се използват законови механизми за отстраняване на конкуренти или покровителстване на основния бизнес на Божков.

 

 

 

 

От този период обаче има един значим скандал в хазарта – отстраняването от пазара на един от основните конкуренти на фирмите на Божков у нас – Betfair.

 

 

 

Betfair е първата чуждестранна фирма, на която бе разрешено да оперира на българския пазар. Това стана през февруари 2014 г., след като ДКХ дълго време саботираше навлизането на чужди фирми и на практика осигуряваше на компаниите на Божков пълен монопол на пазара. Петгодишният лиценз изтече през февруари 2019 г. и Betfair внесе искане за продължаване на лиценза за спортни залози и кандидатства и за лиценз за казино забавления. ДКХ обаче пет месеца не разгледа внесените документи. Това принуди Betfair да спре работа.

 

 

 

Месец след паметната записка между Божков и Домусчиев за съпорт в хазарта, на 9 август 2019 г., ДКХ най-после излезе с решение по казуса и отказа да поднови лиценза на Betfair с доста мъгляви мотиви.“

 

 

 

 

Продължение чети в http://glasove.com/categories/na-fokus/news/sega-kakvo-se-krie-zad-dogovorkite-na-vasil-bozhkov-s-kiril-domuschiev

 

Лупа БГ, Сега, Гласове

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024