Политика

Има си органи, които правят проверки. Президентът не е информиран – главният прокурор не разследва

Има си органи, които правят проверки. Президентът не е информиран – главният прокурор не разследва

 

 

big_1c07

 

 

Провеждат се две операции в Сандански – едната е на спецпрокуратурата за наркоразпространението срещу тези хора, които тровят децата ни. Другата акция е срещу битовата престъпност. Това заяви главният прокурор Иван Гешев от гр. Сандански където се проведе специализирана полицейска операция, предаде новини.бг.

 

 

 

„Недопустимо е да се променя облика на града и да се създават проблеми като побоища и стрелби с автомати. Това пречи и на гражданите на Сандански и на бизнеса. Ясни са заловените от акцията. Ако не преустановяват тази криминална дейност, то ние ще я спрем“, каза още обвинител номер 1.

 

 

 

„Извършава се проверка за прокурора от Русе, ходатайствал и лобирал за местен бизнесмен. Проверката е върху дейността му за 3 години назад и за етични нарушения“, отговори Гешев на въпрос за разпита на секретаря на президента Пламен Узунов във връзка с изтекла комуникация между него и обвиняемият бизнесмен Пламен Бобоков.

 

 

 

„Депутатите, политическите партии, секретарите са политически ангажирани. Доколкото знам президентът призова да има активни действия срещу корупцията и търговия с влияние. Дали заместник министър, депутат, ром, евреин, олигарх или беден човек имат последствия, ако не спазват закона. Политическите последствия да ги решават политиците, ако не искат да има такива да правят правилен кадрови контрол и да спазват закона“, каза още главният прокурор.

 

 

 

 

„Българската прокуратура е открита към гражданите, по начин по който не е открита никоя друга структура в държавата. Не се притесняваме да показваме и собствените си проблеми. Показваме доказателства и данни, така че да няма манипулации и внушения“, каза още той.

 

 

 

„Явно българският президент не е бил информиран – главният прокурор не разследва. Има си органи, които правят проверки“, заяви още Иван Гешев.

 

 

Поводът за това му изказване явно е вчерашната позиция на Президентството , че „прокуратурата продължава да отправя внушения за естеството на комуникацията на базата на селективно подбрани части, без да е ясен контекстът на разменяните съобщения“.

 

 

„Този подход буди безпокойство за целите на избирателно огласяваната информация. Тиражирането на тази комуникация, мотивирано с „висок обществен интерес“, повдига въпроса колко по-нисък е общественият интерес при проведените в пълна медийна тишина разпити на министър-председателя, министъра на финансите и народен представител по данни за корупция в особено големи размери“, пишат от президентството.

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024