Политика

Биков: Площадът може да изразява мнение, но не може да управлява. Как ще се справи страната без нас?

Биков: Площадът може да изразява мнение, но не може да управлява. Как ще се справи страната без нас?

 

big_2047

 

 

Площадът може да изразява мнение, но не може да управлява. Така коментира пред БНТ протестите с искания за оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев депутатът от ГЕБР Тома Биков.

 

 

„Управлението и ние самите винаги сме били самокритични към себе си. Не отричам, че в България има хора с ниски доходи. За мен глупавото поведение на градовете от НСО, нито правителството , нито Борисов имат вина за това, запали искрата за тези протести.“, каза Биков, пише Actualno.com.

 

 

Президентът от 4 години се опитва да запали искрата, сега се създаде такива ситуация, заяви още той. Нашият план е да не подаваме оставка, защото страната ще влезе директно в тежка политическа криза. Има избори след 7 – 8 месеца, напомни той.

 

 

„За нас може би предсрочните парламентарните избори са най-малкия проблем. Ние сме готови още утре да идем на тях. По-големият проблем е, че не виждам какво ще се случи със страната след това. Нашето решение е да не подаваме оставка. Как точно ще се справи служебния кабинет с управлението на кризата, която в момента се управлява. Плодовете на тази криза ще бъдат есента и зимата, предсрочни парламентарни избори ще засилят проблемите.“, смята Биков и добави:

 

 

 

„Не виждам вариант за нов кабинет в рамките на този парламент. Виждам само една ГЕРБ и Обединени патриоти, нито една друга формула няма да бъде работеща“. „Винаги е имало едно място, което е обединявало всички – президентството. Няма го това място вече“,  категоричен беше Биков.

 

 

 

 

„Смятам, че президентът трябва да си изкара мандата и аз не бих си позволил да му поискам оставката. Президентските избори са след година и нещо и там ще стане ясно ако реши да се яви за втори мандат. Хората решават и сменят“ Няма основание след като сме приети в чакалнята на еврозоната да поискаме оставката на Владислав Горанов.

 

 

 

 

700 000 000 лв. не са изчезнали, а не са събрани. Благодарение на предишния закон Г-н Божков не е бил длъжен да дава никакви такси на държавата, а ние направихме промяна в закона, коментира той поисканата от Христо Иванов оставка на финансовия министър.

 

 

 

„Когато говорим за корупция приемането на България в чакалнята на еврозоната означава една от най-големите и силни антикорупционни мерки.Личното ми мнение, е че искането за оставка на Владислав Горанов е нелогично.“ Ние никога не сме сигурни в победата, но това което искаме най-много е да чуем гласът на хората. И това се случва на избори.

Политика

More in Политика

пееф

Пеевски: Нещата са чудовищни! Асен Василев искаше да е премиер, Христо Иванов – президент

май 21, 2024
phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024