ОБЩЕСТВО

Все повече хора се събират пред парламента с викове „Оставка“ – истинският вот на недоверие е на площада

Все повече хора се събират пред парламента с викове „Оставка“ – истинският вот на недоверие е на площада

 

47ade8a3a16b7dfe73a0770372e73b35

 

 

 

Все повече хора се събират пред сградата на Народното събрание в деня, в който ще се обсъжда Вотът на недоверие.

Както е известно, днес протестиращите ще изразят своето недоволство още от сутринта. В момента се чуват мощни викове „Оставка“. Според хората, които искат оттеглянето на управляващите, трябват нови лица. „Тези хора няма как да направят промяната“, каза един от протестиращите.

 

„Не сме тук за вота на недоверие. Вотът на недоверие е 12-ти ден по улиците“. Това заяви пред БТВ един от организаторите на протестите Арман Бабикян, който е пред Народното събрание.

 

 

„Начинът, по който може да си тръгне тази власт, е когато това Народно събрание спре да функционира. Ние не сме тук за вота на недоверие, той е поредният. Вотът на недоверие тече 12-ти ден на улицата. Не сме тук да го чакаме. Хората са абсолютно наясно, че мутрите трябва да си тръгнат. Предстои гражданско неподчинение на много места в страната и обсада на парламента“, каза той.

 

А ден по-рано проф. Минеков заяви в интервю: Този парламент е напълно ненужен. Вотът на недоверие е безсмислен. Трябва нов парламент, нови избори, но честни. Нужно е дистанционно гласуване, дори гласуване по пощата, машинно гласуване. От това ги е страх, защото само тогава вотът не може да бъде контролиран.

 

 

phpyzuxjd_800x_

 

 

Някои от протестиращите държат червен картон в ръцете си. Множеството става все по-голямо. Недоволството на хората ескалира, съдейки по техните скандирания. Полицейски кордони не позволят на хората да стигнат по-близо до сградата на НС.

Мария Спирова, журналист от Лондон каза по БТВ: На този етап от нашия живот е ясно ,че българите зад граница са точна извадка на съграждани ни у дома. Тези протести са резултат от скачени съдове. Може да наблюдаваме нещо като кръвоносна система, която обикаля тупкащото сърце в България. Виждаме протести от Париж до Осло.  Хора пътуват километри, за да се включат в протестите. Човек дори летя от Единбург, за да се с включи в тях.

 

За повечето протести се събираме пред дипломатическите представителства, за да има чуваемост. Ние искаме нашите искания да бъдат чути. Даваме си сметка, че сме чути, защото имаме ухото на медии. В Лондон посланик Марин Райков посещава протестите и отговаря на граждани. Той е ограничен спрямо неговите намерения. Българите зад граница се креативни и решителни в протестите. Ние се намираме на територията на друга държава, затова е сложно да блокираме пътища. В Брюксел нашите съграждани ловко посрещнаха Бойко Борисов и протестираха, докато той заседаваше там.

 

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

 

Оф нюз, Фрог нюз, Би ти ви, Петел

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

christos2

Христос Воскресе! Честит Великден! Много здраве и благополучие!

май 4, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
161d161aa3984ee18574c726c4a9114c

Евростат: България остава страната в ЕС с най-ниска продължителност на живота

май 3, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024