Политика

Гешев излезе в отпуск, но продължава да ходи и на работа

Гешев излезе в отпуск, но продължава да ходи и на работа

 

phpqlgot9_800x_

 

 

 

Главният прокурор Иван Гешев е излязъл в отпуск от 20 юли и ще почива 20 дни – до 9 август, съобщиха вестник „Сега“ и Mediapool.bg, позовавйки се на пресслужбата на държавното обвинение. 

 

 

 

„Главният прокурор работи най-добре, когато е в отпуск. Тогава има възможност да се заеме с работа по стратегическите приоритети на прокуратурата – борба с корупцията по високите етажи на властта, борба срещу организираната престъпност и противодействие на битовата престъпност“, обясниха от пресслужбата.

 

 

 

 

От прокуратурата казаха още, че Гешев всеки ден е на работа, макар и формално да е в отпуск – така можел да се концентрира върху изпълнението на стратегическите приоритети, без да се занимава с купища документи.

 

 

 

 

Междувременно БСП поиска изслушване на Иван Гешев в Народното събрание, а съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов поиска премиерът Борисов да нареди на правосъдния министър Данаил Кирилов да инициира дисциплинарна процедура срещу главния прокурор.

 

 

 

„Без това действие (отстраняването на Иван Гешев) ние не можем да възстановим правовия ред в България и това, което хората започнаха на „Росенец“. А то е осветяването на империята от корупция, лъжи и престъпления на сарая и Пеевски.

 

 

 

В тази империя Иван Гешев и Бойко Борисов са просто слуги. Трябва да рестартираме българската държавност“, заяви Христо Иванов.

 

 

Сега, Медиапул, Оф нюз

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024