Политика

Дончев: Моят превод на думите на Радев от днес е, че той иска цялата власт

Дончев: Моят превод на думите на Радев от днес е, че той иска цялата власт

 

big_31_7

 

 

 

В Министерския съвет изявление дават Томислав Дончев, Красимир Каракачанов и Деница Сачева.

Ето какво каза Томислав Дончев:

 

 

 

„Благодарност за всички български граждани, които протестират, без да нарушават обществения ред, както и към полицаите, които бяха на първа линия. Няма да кажа в момента, че правителствното иска оставката на президента. Това би ни вкарало в още по-институционална криза. Искам той да си изкара мандата. Въпреки че съм несъгласен с голяма част от тезите, които той изразява публично. Няма и да го хуля и критикувам.

 

 

 

Ще си позволя само един кратък превод на казаното днес следобед: Първо, кога правителството се превърна в мафия? Когато прокуратурата повдигна обвинения към съветниците на президента. И второ, какво поиска днес президента? Той поиска цялата власт, защото конституционната процедура следва служебно правителство без парламент.

 

 

 

Моят превод е, че той иска цялата власт. Но да допълня, че това върви със споменаването на някаква цел, цели, програма защо. Ако някой иска цялата власт сега, нека обясни какво ще направи? Ще заповяда на агитките да пусне агитките в Министерския съвет? Да набият някой неудобен?

 

 

 

Или може би някакви мерки в социалната сфера, или в сферата на икономиката. Не чух нищо такова. Призовавам всички към малко повече мъдрост, особено политиците. Живеем в страна, където бурните емоции се разпалват лесно. Има точка, от която връщането назад е много трудно.

 

 

 

 

Напомням,че Министерския съвет не е на Бойко Борисов, президентството не е на Румен Радев и полицията не е на Младен Маринов. Те са на България. Призовавам всички да опазим държавата, защото ние друга държава си нямаме. И който и каквито политически сметки да прави, призовавам да пази държавата“.

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024