ОБЩЕСТВО

Манолов, КТ „Подкрепа“: Обществото ни е незряло и не знае какво иска, няма да видим прокопсия

Манолов, КТ „Подкрепа“: Обществото ни е незряло и не знае какво иска, няма да видим прокопсия

big_bukkjn

 

 

 

Ходих през 2013-а на протести и мисля, че се находих. Това коментира в студиото на bTV президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов. Той заяви, че протестите в момента показват, че обществото ни е незряло и не знае какво иска.

 

 

Димитър Манолов заяви, че натъжен от искането за оставка на главния прокурор Иван Гешев. Според него хората искат съдебна система, която се занимава „с тези, които не харесваме, и не се занимава с тези, които харесваме“.

 

 

 

Президентът на „Подкрепа“ заяви, че има „мазни ръчички“, които дърпат конците на прокуратурата, но тези, които стоят зад протестите също искат да правят това. „Пак няма да видим достатъчно прокопсия“, смята Димитър Манолов.

 

 

Лидерът на другата голямата синдикална организация у нас – КНСБ Пламен Димитров изяви категорично мнение, че към този момент правителството не трябва да подава оставка.

 

 

 

 

„На площада има всякакви хора, има такива, които искат справедливост. Няма човек, който да не подкрепи това. Голяма част от хората застават срещу корупцията и социалната справедливост“, каза Димитров.

Според проучване на КНСБ, което е обхванало 1000 души – основни местни ръководители на КНСБ, като то е показало, че една трета очакват смяна на министри и дори нов премиер, една трета смята, че правителството трябва да подаде оставка и една трета, че не са нужни промени.

 

 

 

 

„Очакваме тежка зима и със сигурност има нужда от мобилизация на всички институции. Сега е най-малкото време за кардинални промени. Ако се намерят нови министри, нови лица е възможно да бъде върнато доверието на хората“, каза още той в ефира на Нова телевизия.

 

 

 

Според него искането на оставките на министрите не е било нужен ход, особено тази на финансовия министър, който е направил изключително много за влизането на България в банковия съюз. Той оцени високо и работата на вътрешния министър Младен Маринов и заяви, че има други министри, които не са си свършили много добре работата, като даде за пример различните заповеди, които е издавал здравният министър относно ограничителните мерки срещу коронавируса.

 

Нова, Би ти ви

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

8ab28cea1_pacov

Йото Пацов: Днешната журналистика и медии са по-несвободни от тези преди 1989 година

април 26, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
Image_17742841_40_0

Здравният министър и Кунчев с извънредни решения заради коклюша, огласиха какви стъпки се предприемат

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
7bfd09d69f4f419a8bf9eee06bd000ed

Топим се с десет души на час, а до няколко години близо 30% от населението ще се пенсионира

април 26, 2024