ОБЩЕСТВО

„Подпорната стена“ на Алепу се оказа ваканционно селище с 87 апартамента в сгради до три етажа

„Подпорната стена“ на Алепу се оказа ваканционно селище с 87 апартамента в сгради до три етажа

 

 

 

phprq8p2s_800x_

 

 

 

Инвестиционният проект на бъдещото ваканционно селище „Алепу Вилидж“ бе представен официално пред медиите от инвеститора „ГБС-турс“ и проектанта на противо-свлачищното съоръжение.

 

 

 

От изнесената информация става ясно, че инвеститорът има всички разрешителни за строеж на ваканционно селище, а опакованата сграда е монолитна стоманено-бетонна конструкция, чиято цел е да спре свлачището. Целият проект може да бъде разгледан на www.alepuvillage.com, където са показани визуализации и архитектурна обосновка на проекта, както и подробности за етапността на изграждането.

 

 

 

От сайта е видно, че курортен комплекс „Алепу Вилидж” e туристическо селище, в което ще има сгради с до три етажа с апартаменти за сезонно ползване. Проектът предвижда още заведение за хранене ч, кафене, открит плувен басейн и зони за отдих. Сградите са разделени на отделни секции, свързани помежду си на ниво сутерен.

 

 

 

Апартаментите във всички предвидени сгради ще са общо 87 и са със североизточно изложение. Първите три секции са с по три етажа, а останалите ще бъдат изградени на един или два етажа, като части от тях ще бъдат и вкопани. Тези на първия етаж са със самостоятелен двор и достъп до алеята, която води към плажа. До ваканционните домове на втория етаж се достига чрез открити панорамни стълбища, разположени непосредствено до главната алея.

 

 

 

В подземната си част, сградите изпълняват ролята на укрепителна конструкция, която е оразмерена на свлачищен натиск. Тази част, която по същество е подпорна стена, е изпълнена като Етап 1.

 

1593613763

 

Информацията от сайта показва, че при изграждане на подпорната стена, която да спре свлачището е използван най-екологичният възможен вариант. Проектантите и строителите са заложили на по-труден технически за изпълнение строеж, но такъв, който спестява полагането на допълнително огромно количество бетон, каквото щеше да се наложи при традиционно укрепване на терена без да се използва съоръжението към самия строеж впоследствие.

 

 

Околосградното пространство е решено с пешеходни алеи, плочници и озеленени пространства, проектирани в синхрон с цялостната концепция за сградата. Предвиждат се и зони за разполагане на декоративни градински и паркови елементи.

 

 

 

Терасовидното застрояване е избрано, за да се впише естествено конструкцията в терена, а домовете да осигуряват панорамна гледка. Това създава и предпоставки за по-интересни архитектурни решения, споделят от компанията инвеститор.

 

 

 

Предвидено е богато озеленяване на свободните пространства, както и на покривите и терасите. Парковото пространство ще заема минимум половината от терена, на който ще е изграден ваканционния комплекс.

Всичко за показания проект можете да видите ТУК.

 

 

Епицентър

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

1719320360-sistemen-bufer-6

Пак жестока касапница на пътя: Млад полицай е загинал в мелето, почернило Варна. Детенцето му е в реанимация / СНИМКИ

юни 25, 2024
960x540

Посланикът на САЩ: Москва разбра, че България вече не е лесна мишена – благодарение на нашето сътрудничество

юни 25, 2024
big_big_big_big_d32f5b4e71fa344583be0931e8914043-27aed9c

БСП след срещата с президента: Ще говорим с всички, ако се стигне до трети мандат

юни 25, 2024
snajperisti-bankya

Радев разпорежда проверка дали снайперисти пазят къщата на Борисов в Банкя

юни 24, 2024
big_naxos-8021321_1920111

Мила Роберт, която стъпка българското знаме на прайда в София: Извинявам се, искам да върна времето назад

юни 24, 2024
Image_18257572_40_0

Атанас Атанасов попита Румен Радев защо има снайперисти около къщата на Бойко Борисов

юни 24, 2024