ОБЩЕСТВО

Ден 25! Протестите се превърнаха в игра на нерви. Палатковите лагери вече са с един повече! ВИДЕО/СНИМКИ

Ден 25! Протестите се превърнаха в игра на нерви. Палатковите лагери вече са с един повече! ВИДЕО/СНИМКИ

phpilimjo_800x_
Протестите продължават с пълна сила вече 25-ти ден. Отношенията между протестиращи и власт вече премина в игра на нерви.

Протестиращите тази вечер се разделиха на две в столицата. Едната част се насочиха към МС, а другата на „Орлов мост“. Хората оглушиха пространството в „триъгълника на властта“ с викове „Оставка“.

 

 

 

Композиторът Вида Пиронкова изненада с появата си на жълтите павета. Тя изсвири и изпя песента си „Гълъбо“.  Творецът заяви, че се надява протестът да постигне успех. Майките от „Системата ни убива“ решиха да отидат на моста. и да подкрепят протестиращите.

 

20,11 ч – Протестиращите са пред сградата на Министерски съвет, която се огласява от викове „Оставка“.

 

 

19,57 ч – Композиторът Вида Пиронкова изсвири и изпя песента си „Гълъбо“ пред протеста и заяви, че се надява протестът да постигне успех. Тя изпълни и съвсем нова своя песен пред множеството.

19,45 ч – Хората пред Президенството са вече стотици.

19,35 часа – Пред Президентството вече се събират протестиращи, които огласяват площада с вувузели, свирки и тъпани. По същото време паралелно на Орлов мост се събират други недоволни от управлението. При тях отидоха и майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“, чийто бял микробус бе спрян пред Софийския университет снощи.

 

 

 

 

Палатковите лагери от днес са с един повече, след като снощи полицията блокира буса на майките от „Системата ни убива“. Протестиращи, в знак на възмущение решиха да вдигнат палатки и на кръстовището пред Софийския университет.

 

 

 

 

Блокадите на „Орлов мост“, в „триъгълника на властта“ и край Стара Загора остават. Хора продължават да се събират на традиционния вече протест, който се провежда всяка вечер в центъра на столицата.

 

 

 

 

Протести ще има в още 22 чужди града. Хората са категорични, че няма да отстъпят от исканията си – оставка на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Полицията днес опита да преговаря  с протестиращите пред СУ, но удариха на камък, след като се разбра, че хората искат оставката на полицейския шеф, дал команда са се „арестува“ буса.

 

 

 

Заради снощната блокада на буса на майките, днес МВР и социалната министърка Деница Сачева нападнаха жените. Те на свой ред обясниха, че всичко казано по техен адрес са били само лъжи.

 

 

 

 

Междувременно съдът освободи Петър Кърджилов от ареста, като стана ясно, че той не е извършил престъпление. Пред Фрог той съобщи, че спрямо него е било упражнено полицейско насилие.

 

 

 

Днес също така се разбра, че бившият служебен премиер Ренета Инджова е била нападната от непознат мъж. Той я блъснал в събота сутринта пред блока й. Тя си е счупила ръката, а утре ще й бъде извършена операция в Пирогов.

 

 

Оф нюз, Фрог нюз

https://offnews.bg/obshtestvo/25-iat-protest-zapochna-s-dva-tcentara-pred-prezidentstvoto-i-na-orl-733939.html

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

път пари

1 млн. тръгват на път за празниците, ето колко средно излиза нощувката на човек

април 28, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
a29abb95a1c822f1d9f2cfddcaf0989f

Над 3 млн. българи едвам свързват двата края

април 27, 2024
8ab28cea1_pacov

Йото Пацов: Днешната журналистика и медии са по-несвободни от тези преди 1989 година

април 26, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024