ОБЩЕСТВО

Ден 48: Вмирисана риба пред Министерски съвет за вмирисаната глава (ВИДЕО/НА ЖИВО)

Ден 48: Вмирисана риба пред Министерски съвет за вмирисаната глава (ВИДЕО/НА ЖИВО)

 

riba_micof

 

 

 

 

В 48-ия ден на протестите за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев протестиращите отново се събират на площада пред президентството и Министерски съвет.

 

 

 

Сред присъстващите е и арестуваният вчера пред резиденция Бояна Иван Калчев.

 

 

 

 

 

 

20:25 “Един богочовек някога нахрани хората с един хляб и няколко риби. А рибата се вмирисва от главата. А главата е там”, каза Арман Бабикян сочейки към Министерски съвет. “За това днешния ни подарък е от Поморие. „Сега ще ги нахраним”, каза Бабикян. След това пред сградата на правителството беше изсипана риба.

 

 

 

 

 

 

“Омръзна ми въпросът – какво ще правим утре? Никой от нас не бива и не може да спре.
Ние сме тук, за да поправим нашата държава. За това сме на този площад. Имаме право на тази претенция. Искаме правила, валидни за всички – и за каскети, и за тикви”, заяви Бабикян след като се качи на “трибуната”.

След него думата беше дадена на синдикалният финансов експерт Мика Зайкова. “48 дни българите протестират, а евро лицемерите са глухи и слепи”, каза тя.

 

 

 
След това беше освиркан преизбраният с изборни фалшификации президент на Беларус Александър Лукашенко. “Борисов и Лукашенко се учат от един наръчник. И двамата фалшифицират изборите”, каза Зайкова. След това беше освиркан и шефът на “Информационно обслужване”, фирмата която обработва изборните резултати у нас Михаил Константинов.

 

 

 

 

 

 

 

“В екипа на Борисов всички са неграмотни, няма кой да напише конституция. Лукашенко прави същото. Ако вчера сте го видяли на снимка с автомат, спомнете си на чие нощно шкафче има пистолет. Няма разлика между тези двама диктатори”, каза Зайкова.

 

 

 

20:50 “Лицето Касабов служи да поема резултатите от физиологичната дейност на WC премиера Симеонов. Те си представят, че са овчари, които трябва да приберат нас в кошарата. Тези нещастници си мислят, че са наши собственици. Това е представата им за демокрация. Няма да допуснем това и трябва да сме тук всеки ден, докато не ги изхвърлим от властта”, заяви Виктор Лилов за сутрешното изказване за депутат от НФСБ Валентин Касабов.

 

 

 

 

Няма леви и десни овце, всички сме в кошара

 

 

 

21:05 “В една свободна държава само достойните ще бъдат избрани, а не боклуци с фалшиви дипломи. В техните представи няма леви и десни овце. Всички ще сме в кошарата. Няма да допуснем това” каза още Лилов. “Няма да ви оставим на мира, докато не се изнесете оттук”, зарече се той.

 

 

 

 

Протестиращите освиркаха всички депутати от ВМРО и НФСБ и аплодираха протестите на българите в чужбина.

 

 

 

“Ако те не проявят разум да се махнат още утре, на заветната дата 2 септември ще ги пометем”. “И Гешев и Бойко са тръгнали от милиционерското училище. Бойко цигара не може да загаси, камо ли държава да управлява”, каза Велислав Минеков. “Били сме овце? Ела тук да ни го кажеш”, обърна се той задочно към Касабов.

 

 

 

 

21:15 “Преди 3 години внесохме в прокуратурата пържена цаца. Не съм си мислил, че след 3 години ще изсипем 300 кила риба пред Министерски съвет”, каза адвокат Николай Хаджигенов.” Ние не сме стадо, Борисов! Това е последния момент, в който ще сме бели и добри”, каза Хаджигенов. Той призова за “2 септември, 8 часа сутринта, тук” протестиращите да носят гняв, домати и картофи. Тогава парламентът се събира за есенната си сесия в ремонтираната сграда на бившия Партиен дом в който ще заседава вече парламента.

 

 

 

След като, по традиция, протестът изслуша държавния химн, шествието тръгна към блокадата на Орлов мост.

 

9,20 часа

След като изслушаха химна, протестиращите се отправиха към блокадата на Орлов мост, скандирайки „Оставка“.

 

Снимка: Деян Неделчев .
.

 

9,15 часа

Никалай Хаджигенов: Ние не сме стадо, Борисов! На 2 септември призовавам да носите  бели тениски с надпис: Мутри вън“. Ако не искате тениски, просто се облечете в бяло. Не пречи да вземете от пазара домати, картофи, яйца. Нашата работа е да им кажем: „Мутри, вън!“.

 

9, 10 часа

Велислав Минеков: „Още един ден на нашето търпение мина. Няма да е лесно. Тук ще сме всеки ден. На 2 септември ви обещавам, че ще ги пометем.   Тиквата и каскета и двамата са тръгнали от милиционеското училище. Пожарникарят не би могъл и цигара да загаси, камо ли държава да управлява.  Ние сме стадо, така ли, ела тук нещастнико, глутницата ще те посрещне. Скъпи приятели, събирайте сили всеки ден. Трябва да покажем,, че ще сме тук, докато няма оставка“.
.

 

8,50 часа:

Росен Миленов: „48 дни водим битка да си върнем държавата от престъпниците. Във властта влизат все по-нагли и прости хора, които са срам за българската нация. Държавната мутра е страхливеца, който се крие зад прокуратурата и службите. Всичко това се случи пред нашите погледи. В България не е имало демокрация. У нас се наложи олигархичния модел. Над върховенството на закона стои Делян Пеевски. Над България трябва да стои българският народ. Българи, не трябва да се страхувате. 11 години съм бил в службите. Тези хора съсипаха цялата държава и прокудиха младите българи навън. На 2 септември тази сган трябва да се измете. Върховенство на закона означава престъпниците да влязат в затвора“.

 
.

 

8,40 часа:

Мика Зайкова: „Радвам се, че съм тук, защото българите се събудиха и ще потърсят правата си. Искам да се възмутя от евролицемерието на ЕК, които са слепи и изобщо не реагират на протестите у нас. Те подкрепят едни мафиот. Борисов и Лукашенко се учат от един наръчник. Евролицемерите ще трябва да отговарят пред гражданите на Европа, че поддържат мафията у нас и че няма върховенство на закона“.

 
.

 

20,30 часа

Десетки колограми вмирисана риба беше изсипана под прозорците на МС. Малко преди това Арман Бабикян от Отровното трио заяви: Г-н Борисов, да не се подхлъзнете, като отивате на работа. Един богочовек някога нахрани хората с един хляб и няколко риби. А рибата се вмирисва от главата. А главата е там. Сега ще ги нахраним”.

 
.

 

Лошото време днес създаде проблеми на блокадите, тъй като бурята разруши част от палатките. Хората обаче започнаха да  възстановяват щетите. Основната цел на протеста продължава да бъдат оставките на Борисов и Гешев. Обсъжда се организацията за 2 септември, за когато е насрочено  Национално всеобщо въстание. Има предложение протестиращите да имат дрес код.

 

Протестите във Варна също не стихват. Хората замеряха с яйца и домати сградата на НФСБ заради думите на депутата от същата партия Валентин Касабов, който в тв интервю каза днес: „Страшното е, когато стадото решава и в един момент се вземе за глутница. Крайно време е собственикът – овчарят, да размаха тоягата и да вкара стадото в кошарата!“.

 

 

Гледайте ТУК на живо от фейсбук страницата на „Банкеръ“!

 

 

Банкеръ, Оф нюз, Фрог нюз

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

161d161aa3984ee18574c726c4a9114c

Евростат: България остава страната в ЕС с най-ниска продължителност на живота

май 3, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024