ОБЩЕСТВО

Лидерът на контрапротеста Георги Флоров с полицейска униформа и автомат

Лидерът на контрапротеста Георги Флоров с полицейска униформа и автомат

big_credit-card-1583534_960_72057e

 

 

 

Лидерът на контрапротеста Георги Флоров е имал достъп до полицейски униформи и автомати, вероятно реквизит.

След вчерашното нападение над палатковия лагер пред Софийския университет, като едно от основните лица на деянието се открои мъж на име Георги Флоров.

 

 

 

В рамките на 24 часа в социалните мрежи се разпространиха видеа с негово участие. В първото, което е от преди 7 години, Флоров сам споделя, че е платен протестър и привърженик на ГЕРБ.

 

 

 

 

Във второто облича полицейска униформа, като от думите му става ясно, че вероятно се намира в Киноцентър „Бояна“, а облеклото може би е реквизит. В ръцете си мъжът държи автомат, предаде Евроком.

 

 

За снимките пише и сайтът „Афера.бг“:

 

 

 

Георги Флоров, който е шеф на фирма за наемане на статисти, заедно с други маскирани мъже разрушиха палатките на СУ и се закани, че тепърва започвали с погромите.

 

 

 

Днес Отровното трио пита: С какво право Георги Флоров е облякъл полицейската униформа и посочва: „#КОЙ раздава униформите на тия платени л…та? #КОЙ допуска гаврата е униформа на МВР*?“, питат от Отровното трио.

 

 

Ясно е, че Флоров е статист и униформите вероятно са филмов реквизит, но пренасянето на ролята от филма в действителността лесно може да се превърне в престъпление.

 

 

От Афера.бт напомнят и какво гласи законът:

 

 

„чл. 151 ал. 6 от ЗМВР, забранява на лица, неоправомощени със закон, да използват униформено облекло, символи и отличителни знаци, полицейски лампи, маскировъчни качулки или надписи, въведени в структурите на МВР и показващи принадлежност към тях.
Наказателен кодекс :

 

 
Чл. 274а. (Нов – ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) (Изм. и доп. – ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който държи или носи формено облекло, служебни знаци или надписи в нарушение на Закона за Министерството на вътрешните работи, Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража или Закона за съдебната власт, се наказва с лишаване от свобода до три години или пробация.

 
(2) (Изм. – ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Ако деянието по ал. 1 е осъществено с цел извършване на друго престъпление, наказанието е лишаване от свобода от една до шест години.

 
(3) (Нова – ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който по какъвто и да е начин опетни, противозаконно унищожи или повреди формено облекло, служебни знаци или надписи, носени или поставени по реда на Закона за Министерството на вътрешните работи, Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража или Закона за съдебната власт, се наказва с лишаване от свобода до една година.“

 

Афера

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
big_23a1

Ресторантьор: Стане ли безплатна водата по заведенията, ще има тарикати, които ще поръчват само нея

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
960x540

Обява за продажба на къща и парцел в Родопите взриви мрежата

май 6, 2024
extlb9pkgsfa1pgpezzg

Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят, а моряците не плават

май 5, 2024
nova-tv-rozhdestvo-768x397

Нова телевизия сцепи мрака с идиотски гаф за Великден

май 5, 2024