Политика

И Дончев бил готов да се оттегли: Не може цел на едно правителство да е да оцелява

И Дончев бил готов да се оттегли: Не може цел на едно правителство да е да оцелява

 

tomislav

 

 

 

Нелепо е да се твърди, че няма напрежение и противопоставяне в обществото, заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ вицепремиерът Томислав Дончев. Той коментира идеята на своя колега вицепремиер Красимир Каракачанов – за експертно правителство, развита в същото студио. Каракачанов заяви, че ако се стигне до реализация на тази идея, той е готов да напусне кабинета.

 

 

 

Готов съм  и аз да напусна, ако това е залогът за експертен кабинет. Въпросът е кой ще подкрепи това правителство и кой ще носи отговорност? , попита той.

 

 

Не може цел на едно правителство да е да оцелява, подчерта Томислав Дончев. И повтори старата си теза, че оставането на ГЕРБ във властта носи електорални щети на партията. Припомни и, че партията два пъти е напускала властта, като „втория път не е имало и един човек на улицата“. Не сме се вкопчили във властта, категоричен е Томислав Дончев.

 

„Напрежение има – едни българи са изправени срещу други българи. Когато удовлетворим едната група, ще разочароваме другата“, смята той.

И обясни, че не познава нюансите в предложението на Каракачанов, защото не е разговарял с него по темата.

 

В началото на разговора в студиото вицепремиерът отговори на въпроси, свързани с обвинението, което отправи бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов по негов адрес – че той и Георги Харизанов стоят зад интригата с неговия апартамент.

 

В една партия винаги има доволни и недоволни, ГЕРБ има сто хиляди члена, не може всички винаги да мислят еднакво, каза Томислав Дончев, отговаряйки на въпроса Цветанов ще „откъсне“ ли част от ГЕРБ.

 

Ако е успял да вземе част от актива, дълбоко не вярвам, че ще вземе част от подкрепата, каза Дончев в коментар на факта, че активисти на ГЕРБ напускат партията и отиват при Цветанов.

 

„Единственото нещо, което съм искал да стана, а не съм станал, е пилот.“ Това пък бе отговорът на Томислав Дончев на обвинението на Цветанов, че е искал да заеме неговото място – на зам.-председател на управляващата партия.

 

Имам прекалено много работа, за да се занимавам с интриги, сложи точка на темата вицепремиерът.

 

Би ти ви, Епицентър

 

Политика

More in Политика

корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024