Коментари

И Карбовски от джипката: Когато някой ви каже, че много се строи и има пътища, ще ви кажа – пътища нЕма!

И Карбовски от джипката: Когато някой ви каже, че много се строи и има пътища, ще ви кажа – пътища нЕма!

karbovski
Журналистът Мартин Карбовски направи инспекция с джип на АМ ”Хемус”. По думите му изборът на канал е заради особената популярност, на която се радва ”жанрът” напоследък.

Очевидната препратка е с инспекциите на премиера Борисов, който днес отново се качи на джипа си, за да провери как върви ремонта на Околовръстното.

Колегата Полина Паунова пък коментира:
Премиерът Борисов е ”инспектирал” (каквото и да означава това за длъжността на един министър-председател) строежа на околовръстното. Сторил го е от джипката (впрочем, тая шофьорска сага добива институционален вид – оттам се управлява, оттам се общува с медиите, там се вземат решения, там се качват ”ресорните” за поредната ”инспекция” министри).

За друго иде реч: помня времето (а вероятно и вие), в което Бойко Борисов предизвикваше фурор с появата си във всякакви часове на денонощието, във всякакви дни от седмицата.

 

Например, годината е или 2006 или 2007, аз съм репортер във „Фокус“. Борисов е кмет на София, от общината съобщават, че ще дава извънредна пресконференция в събота, в 9 часа. Ние, бледни репортери се явяваме на Московска, а той изскача от кабинета си (и въпреки че има обявен брифинг) казва със снизхождение на събралите се журналисти: „Ама какво искате от мен в събота – ето аз почивен ден нямам, явно и вие“. И така отиграл „свикваната“ ситуация минава на темата, обявена от ПР-ите му в мейла.

 

Разказвам това, защото джипката е символ на всичко, което Борисов някога беше. И което изглежда, че се е сгромолясало.

 

Днес, на 5 септември 2020 г. джипката е бомбоубежище. Тя изглежда да е щит. И маска.

 

Щит от въпроси на журналисти, щит от граждани. И маска, за да не стане ясно, че духът на Орешарски е обсебил Борисов. Криещият се, страхлив символ на властта в България май се е вселил в онзи Борисов, който можеше да изиграе небивал интерес към себе си (случката от общината) и да раздава автографи на площади.

 

Оттук нататък всичко е въпрос на време. Пламен Орешарски намираше задните изходи повече от година. Бойко Борисов може да кара джипката по безлюдни шосета до месец март. Но това е без особено значение. Защото парадният вход съвсем прилича като да е отдавна неизползваем.

 

Facebook, журналистът Полина Паунова

Коментари

More in Коментари

big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024