Политика

Мутафчийски се завръща, ще води брифингите на щаба. Почват всеки четвъртък

Мутафчийски се завръща, ще води брифингите на щаба. Почват всеки четвъртък

big_122

 

 

„Мерките в България няма да се втвървяват, защото в момента ситуацията с коронавируса не изисква това“, заяви здравният министър Костадин Ангелов пред Би ти ви.

 

 

 

„Хората трябва да са спокойни, защото България е на 26-о място по развитие на инфекцията от общо 29 страни в ЕИО, при положение, че преди бяхме на второ“, допълни той в телевизионно интервю.

 

 

 

Ангелов обясни, че брифингите на НОЩ, които се връщат от тази седмица по нареждане на кабинета, ще се провеждат всеки четвъртък от 10 или 10:30 часа.

 

 

 

„Брифингите на щаба се връщат, за да получават българите точна и вярна информация, а не спекулации“, увери министърът. Пресконференциите ще бъдат водени от него и проф. Венцислав Мутафчийски, според ангажиментите им. Здравният министър бе категоричен, че няма да се затварят училища през октомври.

 

 

 

„Становището на експертите в здравното министерство по отношение на инвестиционния план за апарати за продажба на лекарства е, че това може да се направи, но само за лекарства, които не се отпускат с рецепта. Това са основно обезболяващи и температуропонижаващи медикаменти“, коментира още здравният министър.

 

 

 

„Самият инвестиционен проект в неговата цялост има цели да създаде нови работни места, да развие такъв бизнес на наша територия, но продажбата на медикаменти не може да бъде синхронизирано с нашето законодателство. Нещо повече – тук имаше един намек от колегите, че има някакъв тип непрозрачност.

 

 

 

Промени в закона не са правени в полза на този план. Идеята на този проект е разкриването на работни места. В крайна сметка фирмата е изтеглила своя проект заради становището на здравното министерство“, посочи министърът. Той допълни, че Министерски съвет отмени решението си за одобрение на проекта, след което той е бил оттеглен.

 

 

 

„Машини за лекарства без рецепта има по света, но те са поставени в някои социални институции“, допълни той.

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024