ОБЩЕСТВО

Шефът на „Хиполенд“: Изненадан съм, че ни проверяват само от четири институции. Засега!

Шефът на „Хиполенд“: Изненадан съм, че ни проверяват само от четири институции. Засега!

e90144ed6b4349a090d31d01cffa769b

 

 

 

Аз лично съм изненадан, че ни проверяват само от четири институции до този момент”.

 

 

 

Това заяви пред камерата на “Евроком” бизнесменът Мариан Колев, който само преди дни се изказа срещу правителството, а днес се оказа обект на мащабна инспекция.

 

 

 

Колев беше категоричен, че колкото и  проверки да му бъдат правени, сериозни нарушения няма да бъдат открити. Той допълни, че се притеснява не толкова за бизнеса си, колкото за децата си, предвид факта, че единият му син вече пострада  при протестите.

 

 

 

Мариан Колев разказа също, че днес от веригата са изкупени всички хипопотами и розови прасета, като той предполага, че те ще бъдат използвани в тазвечершния протест.

 

 

 

 

По-рано днес отровното трио – адв. Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян, призова протестиращите за оставка на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев и предсрочни избори, да донесат на протеста довечера детски играчки, по възможност закупени от веригата Хиполенд.

 

 

 

 

„Взехме количка с играчки от Хиполенд в знак на солидарност! Довечера на Нас не ни е страх! Ден 57 елате и вие с детски играчки, по възможност купени от Хиполенд, за да покажем заедно подкрепата си“, написаха от Отровното трио на фейсбук страницата си.

 

 

 

Активистът на Демократична България Ивайло Мирчев също се включи с видео на живо от веригата магазини. Той разкри, че натискът над веригата от страна на властта е заради желание на ДПС депутата Делян Пеевски да купи бизнеса с играчки.

 

 

 

Прави се опит да бъде завзета тази верига. Ще следим внимателно действията на държавата, заяви Мирчев, който е най-близкият сподвижник на съпредседателя на ДБ Христо Иванов.

 

Сутринта  три държавни ведомства – НАП, Икономическа полиция и Главна дирекция „Надзор на пазара“, се изсипаха на наказателна акция срещу магазините за играчки, чиито служители от самото начало на протестите са всеки ден на площада.

 

 

Припомняме:

Благодаря Ви, г-н полицай, че едва не ослепихте едно 17-годишно момче, което по никакъв начин не Ви е застрашило, като го напръскахте не с обикновен сълзотворен газ, чието действие е краткотрайно, а с химическо оръжие, което може да доведе до трайни увреждания. Това написа във фейсбук изпълнителният директор на Хиполенд Мариан Колев след протестите в сряда и безредиците в София.  

 

И си навлече гнева на властта.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
затвор

Затвор „мечта“ за 42 милиона лева за ВИП персони отваря врати – без решетки, по двама в стая с отделен WC

април 29, 2024