ИНЦИДЕНТИ

Кръв се лее на пловдивска бензиностанция! Хвърчат обиди и юмруци

Кръв се лее на пловдивска бензиностанция! Хвърчат обиди и юмруци

 

640_бензиностанция

 

 

Пловдивчани си спретнаха скандал и бой в пловдивска бензиностанция. Конфликтът възникнал по телефона между две жени, след което се пренесъл на терен. Наложила се е и бърза намеса на полицията.

 

 

 

Пиянската свада възникнала два часа след полунощ на 29 август миналата година на бензиностанция на бул. „България“.  Малко по-рано пловдивчанка и трима нейни приятели употребили солидно количество алкохол. След това спрели да заредят и да пийнат още.

 

 

 

По-същото време друга пловдивчанка, с която били в конфликт, се прибирала от София към Пловдив с автомобил „Ауди“, който шофирал половинката ѝ. Вътре били също малолетния им син и семейна приятелка.

 

 

 

По време на пътуването двете пловдивчанки се чули по телефона. Започнала размяна на остри обиди, нецензурни реплики и закани, които станали достояние на всички присъстващи и в двете групи.

 

 

 

 
Почервеняла от гняв, пътуващата към града под тепетата дама казала на мъжа си да кара към бензиностанцията и да се разправи на място със своя враг. Пристигнали, слезли от автомобила, като мъжът се отправил директно към масата на почерпената компания. Отново започнали да се сипят обиди, закани и псувни. Разярен от случващото се, мъжът ударил с ръка по масата.

 

 

 

 

В резултат на удара една от дъските, представляваща част от хоризонталната повърхност на масата, се откъртила, отхвръкнала към почерпената пловдивчанка и я уцелила в областта на устата, като горната й устната се сцепила и от нея потекла кръв. Въпреки това напрежението продължило да ескалира и словесният конфликт между пострадалата от една страна и новодошлите от друга продължил, като се намесили и останалите. Скандалът вдигнал бензиностанцията във въздуха. Един от служителите се обадил на телефон 112 и повикал полиция.

 

 

При пристигането на униформените словесният конфликт продължавал. Пострадалата пловдивчанка посягала на виновника за сцепената ѝ устна, останалите се обиждали и си отправяли закани. Така или иначе полицията прекратила скандала.

 

 

В хода на разследването на пострадала била изготвена медицинска експертиза, от която станало ясно, че пострадалата жена е получила разкъсно-контузна рана и кръвонасядане на горната устна, кръвонасядане на венеца на горната зъбна редица, кръвонасядания на дясната мишница , седалището в дясно и десен долен крайник, с което и била причинена лека телесна повреда.

 

 

 

Прокурорът по делото, обаче, е приел, че не е извършено престъпление от общ характер и с постановление е прекратил наказателното производство. Пострадалата обжалвала това решение и Районния съд го е отменил. Казусът стига и до Окръжния съд след протест на държавното обвинение.

 

 

 

 
Магистратите приели, че с блъскането на масата мъжът по непредпазливост е причинил лека телесна повреда, което не съставлява престъпление по Наказателния кодекс. Според съда липсва произнасяне на прокурора дали цялостното поведение на агресора – блъскане и отправяне на нецензурни думи и изрази на публично място, е хулиганство.

 

 

 

Безспорно само в правомощията на прокурора е да определи кое лице да бъде привлечено към наказателна отговорност и за какво престъпление. Но когато фактите по делото сочат, че определено лице на публично място и в разрез с обществените норми е блъснало и счупило маса и е отправяло нецензурни изрази и е демонстрирало агресивно поведение, за прокурора съществува задължение да обсъди дали това поведение изпълва състав на престъпление или административно нарушение и то от тези правни норми, които защитават даден кръг обществени отношения – в случая общественият ред и спокойствие“, се казва в мотивите на съда.

 

 

 

 

Ето защо  на свое заседание в четвъртък магистратите решиха да върнат наказателното производство на Районната прокуратура, която да се произнесе с категорично становище за поведението на агресивния мъж, включил се в конфликта.

 

 

Марица

 

marica.bg

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

пловдивчанин

57-годишен пловдивчанин е в неизвестност от 6 месеца, апартаментите му са продадени

май 19, 2024
171588389594627

Стана ясно коя е жертвата след фаталния удар с Кирил Петков! Състоянието на съпругата на починалия е критично

май 16, 2024
171587144824916

Кирил Петков с първи думи след катастрофата: Моите огромни съболезнования на близките на починалия, аз не съм пострадал

май 16, 2024
kristiyan-tedi

Стана ясно кои са жертвите от кървавата баня с джип в Пловдив, шофьорът е син на служителка от КАТ / СНИМКИ

май 13, 2024
катастрофа

Няма край: Ад с много ранени на пътя за „Маказа“, дете е с опасност за живота

май 12, 2024
169323482957890

Позорно: Кандидат депутат бяга от полицията в София, отказал тест за дрога, пуснаха го заради имунитет

май 10, 2024