ОБЩЕСТВО

Култов съвет на Кантарджиев: Претоплете пицата вкъщи на микровълновата – ако има вирус да го убие

Култов съвет на Кантарджиев: Претоплете пицата вкъщи на микровълновата – ако има вирус да го убие

kultov-savet-sreshtu-k-19-kantardzhiev-448

 

 

 

При закупуване на храна за вкъщи от заведение, е добре да я затопляме за около 2 минути в микровълнова фурна. Така се гарантира, че, ако има коронавирус по парчето пица, например, то той ще бъде унищожен.

 

 

 

Това обясни днес проф. Тодор Кантарджиев по време на седмичния брифинг на Министерството на здравеопазването, съвет, който обаче остана скрит от камерите на телевизиите, които прекратиха прякото излъчване на ПКФ-то на НОЩ.

 

 

 

Той посъветва още всички, които носят очила, да не ги свалят, когато са на работа, защото често заразяването с COVID-19 ставало през очите. При болки в гърлото пък било важно веднага да започнем да приемаме лимон със сода, за да предотвратим по-сериозна инфекция.

 

 

Той отново повтори, че трябва да се внимават с медикаментите, които взимаме – да не се използват имуностимулатори в голямо количество, да не се предозира витамин Д, по-добре с правилно хранене, физическа активност и добри емоции.

 

 

 

„Който не издържа, да не гледа по телевизията, защото нещата се преекспонират. Затова с удоволствие слушат, че маските не пазят. Маската ще спаси и от коронавирус“, отсече Кантарджиев.

 

 

Професорът пак припомни важните практически съвети към хората. С уговорката, че вече го питат дали има лимонова плантация, той посъветва – при първа поява на хрема и дразнене в гърлото, да пият лимон с мед за спирането на вируса по пътя му към долните дихателни пътища.

 

 

 

„Доста колеги станаха коронолози и говорят какво ли не. В момента най-важното е контролът на мерките и убеждението на хората, че трябва да бъдат с маски. Никой не се е задушил с маската“, настоя експертът и допълни, че при общуване с болен, ако човек е спазвал дистанция и е носел маска, ще изкара заболяването по-леко, дори все пак да се зарази.

 

Глас БГ

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

a29abb95a1c822f1d9f2cfddcaf0989f

Над 3 млн. българи едвам свързват двата края

април 27, 2024
8ab28cea1_pacov

Йото Пацов: Днешната журналистика и медии са по-несвободни от тези преди 1989 година

април 26, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
Image_17742841_40_0

Здравният министър и Кунчев с извънредни решения заради коклюша, огласиха какви стъпки се предприемат

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024