Политика

Отровното трио обяви, че ще съди Мецола от ЕНП, тя скоростно се отрече от твърденията си, изтегли поправките

Отровното трио обяви, че ще съди Мецола от ЕНП, тя скоростно се отрече от твърденията си, изтегли поправките

 

big_800

 

 

 

Комично и абсурдно продължение получи историята около поправките в доклада на ЕП за България, внесени от евродепутата от Малта Роберта Мецола. Вчера тя поиска в документа да се запишат подозренията, че обвиняемият бизнесмен Васил Божков финансира протестите.

 

 

 

 

Днес обаче от Отровното трио – проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян обявиха, че ще я съдят, а това предизвика скорострелна реакция от нейна страна – Мецола оттегли предложенията си за промени, които стъпваха на правителствените опорки на кабинета Борисов – че на протеста се плаща и че държавният глава Румен Радев, който има конституционното задължение да бъде политически неутрален, е взел директна линия на поведение в опозиция на правителството, поискал е неговата оставка и използва протестите като платформа за своята позиция.

 

 

 

 

През последните часове обаче стотици български граждани подложиха на масирана критика Мецола на профилите й в социалните мрежи и тя оттегли поправката.

 

 

 

 

 

 

След като малтийската следовница на Манфред Вебер и Борисов размисли, Отровното трио излезе с позиция по казуса:

Радваме се, че в рамките на 1 час евродепутатът Roberta Metsola от ЕНП направи лесен избор между съдебната зала, в която щяхме да я изпратим и привързаността ѝ към върхушката от ГЕРБ. Тя бе подготвила поправка, в която присъстваше твърдението, че известен магнат плаща за протестите в България. Очевидно съдебната система в ЕС работи по-добре от българската и безрадостната перспектива е накарала г-жа Мецола да преосмисли думите си и да оттегли предложението си.

 

 

 

Ние имаме прости мечти свързани с борбата с корупцията и реалната демокрация. В родината на г-жа Мецола финансовото разузнаване разкри поръчителя на убийството на журналистката Дафне Галиция. И ние искаме както свобода на словото, така и работещи инструменти за борба с мафията. Битката за нас продължава ✊????????

 

 

 

проф. Велислав Минеков
адв. Николай Хаджигенов
Арман Бабикян

 

Оф нюз


 

Политика

More in Политика

корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024