Политика

Атанасова сложи в устата на Борисов думи на Лукашенко: Обърках се, защото не съм се замисляла

Атанасова сложи в устата на Борисов думи на Лукашенко: Обърках се, защото не съм се замисляла

desislava_atanasova2
Провокация в ефира на bTV постави в шах Десислава Атанасова от ГЕРБ. Тя бе изненадана в гръб от журналиста Мария Цънцарова, която в момента замества водещия на предаването „120 минути“ Светослав Иванов.

Ситуацията се разигра за секунди. Журналистът цитира думи на Александър Лукашенко – президентът на Беларус, срещу когото в момента има яростни протести. Лукашенко обеща да си тръгне от власт след промени в Конституцията. Точно по тази линия бе и въпросът на Цънцарова: Чии са думите.

 

 

 

Атанасова обаче ги сложи в устата на Борисов. Последва кратко мълчание.

 

 

 

„В никакъв случай не може да се направи подобен паралел, защото за диктатура ако се говори, няма да излъчвате протестите. Обърках, защото може би не съм се замисляла. Очаквах, че ще ме провокирате с цитат на Бойко Борисов“, оправда се Атанасова.

„Смущава ли Ви, че са едни и същи?“, попита Цънцарова.

 

 

„В смисъл?“, отвърна Атанасова.

 

 

 

„Не играем игра.Предложихме няколко ключови неща – промяна в конституцията, рестарт на държавата. Такива въпроси бяха поставени от хората. Имаше много множество, не чухте ли този апел?“, попита още Десислава Атанасова.

 

 

„Хората викат „Оставка“. Не ги ли чувате?“, отвърна журналистът.

 

 

„Чуваме много добре. Има избори след няколко месеца. Нали си представяте оставка в този момент? Без бюджет… на фона на тази пандемия кой ще носи отговорност?“, посочи Атанасова.

 

 

 

Интервюто обаче не приключи до тук. Стана ясно още, че Атанасова, която е председател на временната парламентарна комисия за новата конституция, няма представа кой е неин автор. Подозирала обаче, че първият вариант бил написан от бившия вече правосъден министър Данаил Кирилов. Атанасова посочи, че вече има конституционалисти, дали съгласието си да участват в дебатите за новия основен закон. Имена обаче не спомена.

 

 

 

 

„Не виждам смисъл да каня Данаил Кирилов в комисията. Не знам кой е автор на проекта за конституцията. Подозирам, че той е автор на първия вариант. Да, подписали сме се под текстовете. Имаше и група, която редактира. Смятам, че той беше автор на злополучния проект. Не ме карайте да давам оценки на колеги. Проектът бе злополучен, затова не видя бял свят“, посочи Атанасова.

 

Би ти ви, Фрог нюз

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024