Здраве

Лекарство, което бие ефекта на ваксините срещу коронавируса – мълчи ли се?

Лекарство, което бие ефекта на ваксините срещу коронавируса – мълчи ли се?

hapche-01-396074-500x334

 

 

 

Още от самото начало на пандемията COVID-19, когато стана кристално ясно, че не се намира бързо едно лекарство срещу проклетия нов коронавирус, един въпрос постоянно ме гложди – кое е по-добро, лекарство или ваксина?

 

 

 

В разговори с лекари, постоянно се сблъсквах с експертното мнение, че лекарството и ваксината не са конкуренти, за да се избира – лекарството ще се ползва при вече доказано болни, ваксината се прави на здрави хора. Звучи логично, нали?

 

 

Да, но какво би било, ако има лекарство, което може да се пие превантивно? Тогава е ясно, че конкуренцията с ваксините е налице.

 

 

Ако лекарството е нещо ново и иновационно, то конкуренцията ще е равнопоставена – всеки нов медикамент има своите странични ефекти, които обаче още не са добре проучени в практиката.

 

 

 

Колкото и клинични проучвания да се правят, истински широката употреба на даден продукт винаги е нещо различно – особено пък в днешни времена, с всички видове социални мрежи, където е много лесно да се споделя всякаква информация – вярна, грешна, истина, лъжа, злонамерена лъжа, направена с цел да спечели някой или друг да загуби, а много често и двете.

 

 

 

Какво обаче ще се случи, ако лекарството е вече познато и изпитано в практиката – години, даже десетилетия практика? И ако то помага превантивно – точно както ваксините? А ако пък вече му е изтекъл патентът? И ако цената му е като на среден клас лекарство за САЩ и Европа?

 

 

Тогава, при всички вложени пари във ваксини срещу коронавирус и при всички сключени договори на държавно ниво за употребата им, какво би станало? Всички тези въпроси ги поставям след поредната информация относно лекарствения продукт „Ивермектин“.

 

 

 

В България много не се разбра, че един от видните американски пулмолози д-р Пиер Кори буквално молеше Сената при изслушване пред сенатската комисия по вътрешна сигурност да принудят тяхната Агенция по храните и лекарствата (FDA) да прегледат пратените от него и негови колеги нови данни за ефекта от лекарството!

 

 

 

Да ги прегледат, не да го включват безусловно в лечението на COVID-19! КОЙТО НЕ ЗНАЕ, ДА ВИДИ САМ!

В България, още в началото на юли тогавашният здравен министър Кирил Ананиев обяви, че има клинично проучване в 9 болници за ефекта на „Ивермектин“. От здравното министерство потвърдиха, че възложител на проучването обаче не е държавата, а „Хювефарма“ ЕООД.

 

 

 

Под различни форми на представителство – ЕООД, ЕАД, но крайният собственик е един – Кирил Домусчиев! Все още не е ясно какви са резултатите от проучването и дори дали е завършено, защото има подписани договори и съответно задължения по тях, включително относно разкриването на информация. Знае се, че лекарството се тества в 12 болници.

 

 

 

И, не последно по важност – с активна съставка „Ивермектин“ от търговската мрежа в България можеш да си купиш само крем за мазане, за лечение на розацея! За клинични изпитания обаче може да се ползват медикаменти и продукти, които Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) още не е одобрила за търговската ни мрежа!

 

 

 

Да се върнем сега на д-р Кори. При изслушването си в Сената, проведено на 8 декември, 2020 година, той изрично даде за пример проучване от Аржентина.

 

 

По думите му, то е проведено от д-р Ектор Карбайо, основният отговарящ за проучванията на „Ивермектин“ в южноамериканската държава. Резултатите, по думите на д-р Кори пред Комисията по вътрешна сигурност на Американския Сенат – от 800 медици, пили „Ивермектин“ ПРЕВАНТИВНО, нито един не се е заразил с COVID-19!

 

 

 

 

От други 400, които не са го пили, 58% са се заразили т.е. 237 души!

 

 

Засега толкова. Но само засега. Дължите проучвания и отговори, уважаеми институции и държавници. В България и по света. Защото по-добре да бъде категорично разбита една надежда, ако е фалшива, отколкото да тлее и да се разгаря като пожар и да предизвиква по-сериозни проблеми.

 

 

 

А докато си направите проучванията и дадете категоричните отговори, не забравяйте, че има лекари с определени имена и репутация, които твърдят неща, които вредят на фармацевтичния капитализъм!

 

 

Опровергайте ги или ги потвърдете, но не мълчете, защото мълчанието е знак за съгласие! И защото няма време – достатъчно жертви даде целият свят!

п.п. За всеки, който е любопитен – ето и интервю с д-р Ектор Карбайо:

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=CB6Bvi_g-w8&feature=emb_logo

 

 

 

Здраве

More in Здраве

Image_17742841_40_0

Здравният министър и Кунчев с извънредни решения заради коклюша, огласиха какви стъпки се предприемат

април 26, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024
Image_17681956_40_0

Трагедия: Две бебета от Кюстендил починаха от коклюш, в страната броят на заразените расте

април 19, 2024
Lekar

Лекари въведоха нова такса „компютър“ заради е-рецептите, искат до 10 лв. за „електронно обслужване“

април 13, 2024
big_0d9522d70f971d85e9d97fdffa4c146efe3f5565

Задават се нови промени за прегледите при джипито и направленията към специалист

февруари 20, 2024