ОБЩЕСТВО

Новият шеф на bTV с грандиозни рокади преди Коледа: Изхвърли Венелин Петков, а Хекимян…

Новият шеф на bTV с грандиозни рокади преди Коледа: Изхвърли Венелин Петков, а Хекимян…

 

Венелин Петков- Антон Хекимян, снимки бТВ

 

 

 

Маргарита Александрова и Венелин Петков вече не заемат постовете си на директор „Програма“ и директор „Новини, актуални предавания и спорт“. Чрез вътрешна промоция те са заменени от Христо Хаджитанев, който e новият директор „Програма“ и Антон Хекимян, който заема поста директор „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV Media Group, съобщиха от телевизията.

 

 

 

 

Решението е на главния изпълнителен директор на bTV Мартин Швехлак, който се присъедини към компанията с ясна визия и план как да привлече повече зрители и потребители на всички bTV канали.

 

 

 

Антон Хекимян ще води сутрешния блок на Би Ти Ви още няколко дни или седмици, докато си избере заместник. Тъй като няма мениджърски опит, Мартин Швехлак ще работи тясно с него и ще го обучава в началото. Самият Швехлак е бил шеф на новините в чешката ТВ Нова дълго време.

 

 

 

“PPF е решена да вложи значителни инвестиции в нова програма и съдържание, но има нужда от увереност, че целият мениджърски екип ще приеме планираните промени и ще работи за изпълнението на бизнес целите”, каза Любош Йетмар, главен изпълнителен директор на СМЕ България.

 

 

 

“През 2020 година bTV трябваше да адаптира програмата си към COVID-19 пандемията, което доведе до по-малко инвестиции в съдържанието и загуба на зрители.

 

 


Христо Хаджитанев

 

 

 

 

Основната ми цел е да обърна тази тенденция като модернизирам програмата и съдържанието и работя за повече разнообразно ТВ развлечение и висококачествени новини по всичките ни канали.

 

 

 

Назначих Христо и Антон, защото те притежават хъса, експертизата, енергията и жаждата за иновация, от която имаме нужда, за да върнем водещата си позиция в България“, каза Мартин Швехлак, главен изпълнителен директор на bTV Media Group.

 

 

 

„Благодарим на Маргарита Александрова и Венелин Петков за тяхната всеотдайност и професионализъм и им пожелаваме здраве и успех в бъдеще. Те имат голям принос към успеха и страхотната корпоративна култура на bTV, но е нужна нова енергия и посока, за да засилим позицията на bTV и да я утвърдим като лидер на ТВ, онлайн и радио пазара”, добавя г-н Швехлак.

 

Блиц

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

a29abb95a1c822f1d9f2cfddcaf0989f

Над 3 млн. българи едвам свързват двата края

април 27, 2024
8ab28cea1_pacov

Йото Пацов: Днешната журналистика и медии са по-несвободни от тези преди 1989 година

април 26, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
Image_17742841_40_0

Здравният министър и Кунчев с извънредни решения заради коклюша, огласиха какви стъпки се предприемат

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024