Uncategorized

Отиде си обичаният пловдивски музикант и преподавател по солфеж Георги Христов

Отиде си обичаният пловдивски музикант и преподавател по солфеж Георги Христов

otide-si-georgi-hristovtalantliv-550

 

 

Отиде си талантливият и популярен под тепетата и в България музикант Георги Христов. Младият мъж бе преподавател по саксофон и солфеж в Пловдив.

 

 

Трагичната новина за кончината му бе съобщена от негови близки в социалните мрежи, а стотици колеги и приятели изказаха своите съболезнования, вярвайки, че Георги е на по-хубаво място.

 

 

 

Георги Христов бе съпруг на гласовитата певица Светлина Койчева, с която имат прекрасна дъщеричка. Светлина е дъщеря на прославения пловдивски китарист Веселин Койчев.

 

 

 

„Загубихме Жоро! Прекрасен човек, добър, общителен, любим на всички, навсякъде! Чудесен музикант! Невероятен, обичащ и обичан съпруг, баща, зет, другар и приятел! С големи мечти! Светли са спомените на всички от него! Да бъде светъл и живота му в Божието царство! Амин! Обичаме те, Жоро!“ – написа Веселин Койчев в личния си профил.

 

 

 

 

 

От 8 годишен Георги Христов започва да изучава пиано в класа на Даниела Павлова в град Ловеч. Участва в музикални концерти в комплекс „Космос”. Учи в паралелка с  разширено обучение по музика в училище СОУ „Панайот Пипков” с основен инструмент кларинет при Виктор Павлов. Една година по-късно започва да свири в Младежки духов оркестър – гр. Троян, с които участва в турне във Франция, Испания, Северна Ирландия и др.

 

 

 

Свирил е с Акордеонен оркестър, с диригент Димитрина Дренска в Италия. След завършване на средното си образование кандидатства в АМТИИ- Пловдив и е приет със специалност „Педагогика на обучението по музика“ и основен инструмент кларинет при гл. ас. Едуард Сарафян.

 

 

 

През 2006 г. започва да свири в Градски духов оркестър- гр. Пловдив, с който имаше множество концерти. През 2012 г. завършва с отличие Бакалавърската си степен „Поп и джаз“ със саксофон в класа на Димитър Льолев.

 

 

 

Следващата година записва  магистратура „Поп и джаз саксофон“ в класа на Петър Момчев, която също завършва с отличие. От 2010 г. работи в Биг Бенд Пловдив, с диригент Николай Гешев. Участва в джаз проекти – “Kapana Fest” в Пловдив с Мирослав Турийски Брас Бенд, Latin Jazz Project,  албума на Светлин Стайков „Made in Maina”.

 

 

Искрени съболезнования на близките и семейството му!

 

 

Трафик нюз

trafficnews.bg

Uncategorized

More in Uncategorized

big_0000

До часове от запад времето се обръща в България

март 4, 2024
f4895b3e7be542b394cc26992dfdebab

Meteo Balkans: Февруарската пролет свършва, кошмарно време удря България съвсем скоро

февруари 6, 2024
испания

Времето в Европа се побърка: 30 градуса пържат любима страна на българите

декември 13, 2023
630183

Синоптици: Зимата се връща със страшна сила до часове, сняг ще трупа на тези места

декември 5, 2023
big_big_399129060_680158620887522_5224083235634432582_nf3f

Ще има ли сняг по Коледа и Нова година? Първа прогноза за декември на „Метео Балканс“

ноември 28, 2023
medium_125c

Синоптикът Петър Янков: Идват снежни виелици, човек трудно ще може да се изправи!

ноември 24, 2023