Политика

Борисов: Борис Джонсън ми каза, че като се пенсионира, ще дойде да живее в България! ВИДЕО

Борисов: Борис Джонсън ми каза, че като се пенсионира, ще дойде да живее в България! ВИДЕО

 

screenshot314

 

 

Премиерът на България съобщи бомбастична новина пред медиите. Въпрос на време е да се разбере дали това, което каза Бойко Борисов, ще се сбъдне.

„Мерките ни са либерални мерки, няма вечерен час. Можем да управляваме кризи Първо беше гръцката криза през 2009 година – най-голямата финансова криза. После дойде миграционната криза. В България обаче има нула миграция. 27-ми сме по заразяемост в Европа и заводите работят. Милиард и 300 милиона близо сме дали от двете министерства: социалното и икономическото, за подкрепа на бизнеса. Само дотук е към 7 млн. лв. за тази зона“, допълни той пред британски инвеститор край Индустриалната зона в Раковски.

 

 

 

„Преди българите гледаха към Великобритания. Сега англичаните ще гледат към България. Борис Джонсън ми сподели, че също смята да дойде в страната ни, след като се пенсионира. Вече процесът е видим. Само във футбола няма така да стане“, каза още премиерът Бойко Борисов, пише plovdiv24.bg.

 

 

Политическата война между ”Дондуков 1” и ”Дондуков 2” продължава все така индиректно. Този път поле бе католически храм. Премиерът Бойко Борисов посети град Раковски, а визитата му бе маскирана като инскпекция на храм, построен с дарения от държавата и партия ГЕРБ. Има обаче няколко факта, които заслужават да бъдат споменати.
Първо – в град Раковски се намира най-голямата католическа общност в България. И второ – президентът Румен Радев насрочи редовните парламентарни избори на 4 април – дата, съвпада с католическия Великден.

„На 4 април католиците имате Великден и се надяваме, че ще отидете да гласувате. Няма само да се веселите!“, поде Борисов пред своята аудитория. В храма, наред със свещеника, бяха и двама министри от кабинета на премиера – Деница Сачева и Костадин Ангелов.

 

„Той проблемът е с организацията на секциите…“, депутатът Младен Шишков от ГЕРБ.

 

„Е… сега. Какво да направим?“, попита Борисов.

 

Католиците обаче възкликнаха – недопустимо е, некоректно!

 

Извън храма Борисов заговори за комунистите и как едно време не са позволявали да се ходи на църква, а сега били едни от най-ревностните християни.

 

„Спомням си майка ми на Великден как тайно ни вкарваше при попа и после тихо бягахме. Седят отпред – Държавна сигурност, милиция… И сега като отидат, като се закръстят у църквата… Годпод е милостив и опрпощаващ, но и не забравя!“, коментира Борисов.

 

 

Днес при католическата общност на посещение е и президентът Румен Радев. Държавнят глава посети Римокатолическата катедрала „Св. Йосиф“ в София, за да присъства на литургия.

 

След църквата Борисов се спря и пред ремонтирано училище. Той првери ОУ „Христо Ботев“ в град Раковски, а след това обиколката продължи с инспекция на игрище.

 

 

 

 

Фрог нюз, фейсбук, Петел

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024