Политика

Борисов с грозна атака към Радев: Иска да отмени изборите. Грозно е да се опира на медицински специалисти

Борисов с грозна атака към Радев: Иска да отмени изборите. Грозно е да се опира на медицински специалисти

 

big_big_51ed7

 

 

„Президентът назначи изборите за 28 март, а сега се чуди как да ги отмени на база на медицински специалисти“. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на посещение в СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново.

 

 

С него са министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, министърът на финансите Кирил Ананиев и кметът на Велико Търново Даниел Панов.

„28 март са изборите, няма защо да се търсят оправдания. Ако някой на президента му е казал 28 март, той го е изговорил и сега се чуди как на база на медицински специалисти да отмени изборите. Ако е искал да ги отменя, това е в неговите правомощия, но да се опира на това, че никой не може да му даде прогноза е грозно, защото такъв човек в света няма. Икономическата прогноза е октомври месец светът да започне да се възстановява“, допълни премиерът.

 

 

 

„Учудвам се, че днес президентът е говорил на тази тема. На 28 март имаме обявена дата за избори. За тази дата се готвим и подготвяме медицинският протокол навсякъде. Ако можеше някой да даде прогноза какво ще се случи до 28 март, той щеше да е шеф на СЗО, макар че и те не знаят. Виждаме, че съседите и в Европа са в пълен локдаун“, посочи Борисов.

 

 

 

Ако е искал да ги отменя, това е в неговите правомощия. Но да се опира на това, че никой не може да му даде прогноза, е грозно. Защото такъв човек в света няма. Икономическата и финансова прогноза е октомври месец светът да започне да се възстановява, коментира премиерът.

 

 

Не Ви каня, за да да чуя алтернативно мнение, а експертно такова. Затова провеждаме серия консултации с различни органи, защото тези избори ще се проведат в условия на пандемия. Много важно е да имаме информация за рисковете, както и за начина на тяхното преодоляване.

Това каза президентът Румен Радев в насрочена дискусия и с проф. д-р Радка Аргирова, Проф. д-р Андрей Чорбанов, д-р Александър Симидчиев.

 

„Важно е да съберем повече информация в различни области на медицината, на превенцията. Там информацията към момента явно е неустойчива. Интересно е да разберем и от Вас, които се занимават с тази тематика на какъв етап е изработването на българската ваксина“, допълни той.

 

Малко по-рано Румен Радев заяви, че има законови противоречия при гласуването на карантинираните българи
Добре е, че се мисли за това как да гласуват карантинираните и хората в изолация, но в някои от предложенията, които чух, има законови противорея. Това каза президентът Румен Радев по време на консултации за предприемането на необходимите мерки за провеждането на справедлив и прозрачен изборен процес, който да гарантира правото на глас и здравето на българските граждани.

 

„Ако карантинираните бъдат закарани или им бъде дадено правото да отидат до урните, това означава да нарушат някои разпоредби. Очаквам по-тясно взаимодействие“, уточни той.

 

Държавният глава добави, че той ще проведе срещи с представители на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024