Коментари

Наш журналист в САЩ: Тръмп или ще бъде изнесен до дни с белезници, или с усмирителна риза

Наш журналист в САЩ: Тръмп или ще бъде изнесен до дни с белезници, или с усмирителна риза

big_123d5

 

 

 

 

Наш журналист в САЩ съсипа с критики Доналд Тръмп. Поводът беше вчерашният щурм на Конгреса от привърженици на Тръмп. Симеон Гаспаров се оказа доста остро срещу американския президент.

Доналд Тръмп или ще бъде изнесен до края на седмицата с белезници, или с усмирителна риза. Това коментира българският журналист в САЩ Симеон Гаспаров пред БНТ след безпрецедентното нахлуване на демонстранти в подкрепа на Тръмп в сградата на Американския конгрес.

 

 

„За тези 4 години на управление Тръмп успя да изгуби Конгреса, Сената, да срине Републиканската партия, а и да загуби президентството. Той е като Нерон от Древния Рим, който стои и гледа пламъците. Само че Древен Рим и Вашингтон са две много различни неща“, каза Гаспаров.

 

 

Този път дори вицепрезидентът Майк Пенс и републиканецът Мич Макконъл доказаха, че Конституцията е над всичко. Щатите, а не депутатите избират президента на САЩ, това се казва в Конституцията, обясни Гаспаров.

 

 

Много скоро може да се включи и 25-тата поправка за започване на процедура за отстраняване на президента от власт, обясни журналистът.

 

 

 

 

Според него събитията от снощи са не само следствие от управлението на Тръмп, а резултат от много дълго натрупване. Средната класа в САЩ изчезва – представете си един пясъчен часовник на много бедни и много богати, който непрекъснато расте, а това по средата – средната класа, се стопява, обясни Гаспаров.

 

 

„Тръмп оставя като наследство една срамна Америка,  днес той сложи едно голямо петно дори върху престижа на Америка на световната сцена. Наследството му е позор“, категоричен е журналистът.

 

 

Днес демократи и републиканци най-накрая разбраха, че трябва да работят заедно, днес ударихме дъното и дано от тук нататък започнем да се движим нагоре, допълни той.

 

 

 

Според Гаспаров задържаните ще са много, защото в района има камери, а в Капитолия е забранено използването на оръжие.

 

 

„Днес се видя, че кралят е гол, че Вашингтон може да бъде превзет. Националната гвардия бе вдигната по тревога, положението наистина е като във филм, но фактът е един – разумът надделя“, каза журналистът.

 

 

Според него сега се очаква Джо Байдън да излекува раните в американското общество, пише dnes.bg.

Коментари

More in Коментари

big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024