Политика

Кой лъже? Фандъкова е знаела за менте павилионите от 2018-а, имало е множество сигнали (ДОКУМЕНТИ)

Кой лъже? Фандъкова е знаела за менте павилионите от 2018-а, имало е множество сигнали (ДОКУМЕНТИ)

shahta_kabel_bgnes
Прехвърлянето на отговорност и административните лъжи и на кметицата Йорданка Фандъкова, и на останалите й колеги по веригата за смъртта на 16-годишния Людмил, убит от токов удар в центъра на София, лъснаха от скандални документи.
От тях става ясно, че за опасните незаконни павилиони район „Триадица“ е била информирана преди цели 3 години, при това лично от директора на болница „Иван Рилски“ д-р Дечо Дечев, пише „Фрог нюз“. 
На 14 май 2018 година той е информирал с писмо ДНСК и район „Триадица“, че павилионите са без одобрени проекти. Отделно от това не са имали и разрешение за поставяне, като е настоял документацията да бъде прецизирана.

На 5 юни същата година зам.-кметът на район „Триадица“ е информирал д-р Дечев, че за обектите действително трябва да има проектна документация, като схемите за настаняване се одобряват от главния архитект на София. Преди това тази документация трябвало да се съгласува с „Московска“ 33.

 

 

 

На 20 юни зам.-кметът на район „Триадица пише писмо до арх. Петър Духлински, който към онзи момент е зам.-директор на ДНСК. С него той го информира за няколко неща. На първо място, че павилионите са поставени без каквото и да е правно основание. За тях няма одобрена схема, както и одобрена проектна документация. Липсва издадено разрешение за поставяне.

 

 

 

 

От документа става ясно още, че вече е информирана Столична община. Заради това към администрацията на кмета Йорданка Фандъкова е отправено искане да се връчат констативни актове и да  се предприемат последващи действия от страна на Дирекция „Общински строителен контрол“.

 

 

 

 

След въпросната размяна на писма нищо не се случва. До токовия удар, убил Людмил.
.

.

Фрог нюз, Лупа бг

Политика

More in Политика

корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024