Политика

Лъсна нова лъжа на ГЕРБ: Предният кабинет не е оставил пари за допълнителните 50 лева за пенсионерите

Лъсна нова лъжа на ГЕРБ: Предният кабинет не е оставил пари за допълнителните 50 лева за пенсионерите

big_Untitled

 

 

 

Министър от служебния кабинет обяви новина, което едва ли ще се хареса на пенсионерите и лекарите в България. 

 

 

 

За двете мерки, за които предишното правителство обяви, че са финансовото осигурени за месеци напред – допълнителните 50 лв. за пенсионери и допълнителните средства за лекарите на първа линия,  се оказа, че такива средства няма. Това разкри служебният правосъден министър Янаки Стоилов. И заяви: „Беше пуснато запитване до министерствата дали могат да осигурят част от тези средства.”. 

 

 

Стоилов подчерта, че правосъдното министерство е заделило над 3 млн. лв., след като заедно със заместниците му „са стояли до тъмно”, за да открият възможност за резерви в бюджета. Стоилов алармира, че е възможно да се стигне до „критични състояния в определени сектори, на базата на приетия и некоригиран бюджет“.

 

 

 

„Възможно е политици да бъдат подслушвани. Друг е въпросът дали това е законно или не. Щом има технически средства, възможност съществува. Трябва да бъде преценено дали е упражнена тази възможност спрямо закона”, заяви още в „Неделята на NOVA“ Янаки Стоилов относно скандала с подслушването на политици, за което пръв заговори ген. Атанас Атанасов.

 

 

Според него тези въпроси са напълно несъвместими с върховенството на закона и не трябва да бъдат използвани като политическо средство.

 

 

„Очаквам да има продължение и яснота по тези твърдения, които могат да бъдат доказани по съответния ред. След като бяха направени такива заявления на най-високо ниво, това се изисква и трябва да бъдат ангажирани органите, които могат да дадат отговори на този въпрос. А не политиците да продължават да спорят”, каза още служебният министър.

 

 

За Жан Виденов Стоилов си спомня, че различията са се появили още през 1996 г. Тогава в БСП са се водили остри дискусии за смяна на правителството в средата на мандата. Това не се случило. Стоилов изрази притеснение относно начина, по който Виденов говори за социалистическата партия.

 

 

 

„Мисля,че действията на хората, които искат България да има лява и национална политика, дори и да оспорват действията на други партии, които претендират за същото, не трябва да изглежда, че това води до допълнителни напрежения, вместо да се очертае един нов път, в който всички партии да предложат своето виждане”, добави той, пише standartnews.com.

 

 

standartnews.com

Политика

More in Политика

клаудия

Соломон Паси и Даниел Лорер се обявиха за роднини на новата президентка на Мексико Клаудия Шейнбаум

юни 4, 2024
нато-армия

The Telegraph: НАТО разработва план за прехвърляне на US войски при война с Русия, включително и през България

юни 4, 2024
президент

Радев: Нашите евроатлантици са страхливички. Ако оставим на тях, те с охота биха пратили всички българи на фронта

юни 3, 2024
960x540

Освиркаха Урсула в Пловдив, докато с Борисов клеймяха мощно Путин на приказки!

юни 2, 2024
зеля

Откъде ще излитат украинските F-16, ако Русия унищожи пистите им: от България, Румъния, Полша?

юни 2, 2024
аец

АЕЦ „Козлодуй“ прекратява договора с Русия за доставка на ядрено гориво, заредиха американско

май 29, 2024