Политика

Дончев: Вече съм буден гражданин. Фурмите ги дадохме на хора в нужда, няма значение какво говори този господин

Дончев: Вече съм буден гражданин. Фурмите ги дадохме на хора в нужда, няма значение какво говори този господин

 

big_11

 

Вече съм буден гражданин, защото каквато и позиция да заемаш, не може да губиш качествата си на буден гражданин. Напускам властта с известна доза облекчение. Това е много тежък товар и не всеки може да го да го носи.

 

 

 

Имам убеждението, че включително, базирайки се на факти, на данни, сравнявайки стореното с програмата, с която е дошло в управлението това правителство, че голяма част от нещата, които са били като цели, много от тях се свършиха.

 

 

Това каза бившият вицепремиер Томислав Дончев, който вече е зам.-председател на ГЕРБ, в „Тази сутрин“ по бТВ.

Не се притеснявам за скандалите в комисията по ревизия. Ако някой много се притеснява от това, което е станало и ще стане утре, не е годен да се справя с такива задачи. Аз само ще ви припомня, че скандалите са като че ли перманентно присъщи на българската политика.

 

 

 

Скандали има всякакви по време на всяко правителство. Какви са точно тези скандали в тази тази комисия по ревизия, за мен това е по същество предизборно мероприятие. За мен това е махленски скандал. Един предприемач казал някакви твърдения, друг излиза с контратвърдения. Тези техни твърдения няма да се отразят добре на икономиката, каза още Томислав Дончев.

 

 

Направихме организация отпуснатите фурми да бъдат дарени и да достигнат до граждани, които биха ги ползвали. Не мога какво количество медицински консумативи трябваше да получим, а вместо това получихме фурми. Защото се занимавате с начина на разпределение на въпросните фурми, ако се продадени, откъде мога аз да знам. Питайте господина (бел. ред. шефът на „Градус), аз си спомням много по-добре, защото имам добра памет, че беше създадена организация по разпределението на фурмите за граждани и социално слаби хора в нужда на въпросната храна. Аз не обичам фурми, но те са питателна храна.

 

 

Няма значение какво говори този господин. Аз съм голям човек и не очаквайте да импровизирам. Или господинът е направил грешка, или има някакви други фурми. При бартер между двете страни не може да има печалба, за всичко останало трябва да питате господина. При даренията няма печалба, каза още Томислав Дончев.

Политика

More in Политика

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024