Политика

Ненчев: Генерал Янев не е подготвен за премиер, това правителство е проруско

Ненчев: Генерал Янев не е подготвен за премиер, това правителство е проруско

big_8

 

 

 

В това студио съм коментирал преди година и преди две точно тази развръзка. Бях напълно ясен, че мандатът на следващия парламент е кратък и това не беше чак толкова трудно за анализиране и за разгадаване, като политически ход. Факт е, че навлизаме в тежка политическа и тежка икономическа криза.

 

 

По-интересно е това, което се случва. Минало е събранието, вече приключи своя кратък мандат за пръв път от новата история на България. Това, което се случва сега, е твърде изненадващо поради няколко причини

Това каза бившият военен министър Николай Ненчев в „Тази сутрин“ по бТВ.

Назначаването на генерал Янев за премиер е много ясен ход, който показва няколко неща. На първо място президентът ще се опита да овладее всички структури на държавата. Да посочиш за министър-председател един от най-близките си сътрудници и служители от кабинета, е повече от ясен знак, че той се стреми към това. Дори от някаква степен ми се струва, че е опасно за българското общество.

 

 

Има толкова много подготвени хора, генерал Янев не ми изглежда подготвен за премиер. В България в един от шпионските скандали, струва ми се, че точно Янев беше повишил един от хората, които са задържани и разследвани. Тоест, повишавайки го, човекът получава достъп до информация, още повечето правителството ми изглежда съвсем проруско.

 

 

Спомням си, беше ми докладвано нещо свързано с Янев и тогавашния министър от по 2007-а, осма или девета година. Едно посещение официално в Китай с делегация минава през Москва и в продължение на три дни генерал Янев, тогава служител на Министерството, заедно с Николай Цонев остават в Москва незнайно защо. Тоест, това повдига много въпроси, каза още Николай Ненчев.

Политика

More in Политика

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024