Коментари

Калоян Методиев след интервюто на Слави: Този човек е гост в политиката, в управлението ще е бедствие!

Калоян Методиев след интервюто на Слави: Този човек е гост в политиката, в управлението ще е бедствие!

 

 

main_1601644836

 

 

 

На няколко пъти в кампанията журналисти ме питаха за коментар на Слави Трифонов. Отговорът ми беше, че няма как да коментирам политологично някой, който не е обелил и една дума за политика, няма позиция по нито един въпрос и реално не участва в кампанията.

 

 

Днес (вчера – б.ред.) Трифонов даде първото си интервю (БНР при Волгин).

 

 

 

Две неща трябва да се отбележат в него – заявката му, че ще разгражда модела ГЕРБ и демонстрирания управленски капацитет.

 
Първо, Трифонов е един от архитектите на модела „ГЕРБ“ в мутренските му характеристики. И не просто на ГЕРБ, а на целия преходен проблем на промотиране на криминалния начин на живот в патриотично-музикална обвивка.

 

 

Героизирането на престъпниците, които го олицетворяваха през 90-те години, същите, които биеха хора по светофарите, крадяха бизнеси, харесваха си момичета и ги завличаха, рекетираха дребните търговци и производители, е и негово дело. Мнозина сме били свиделите на черния джип из София с надпис отзад: „Добрите момчета отиват в рая, а лошите, където си искат.“

 

 

Това прогони много от добрите момчета и момичета от България тогава.

 

 

 

Човекът, който беше основният глас на мутра-реалността ли ще я събаря?!

 

 

Човекът, който напълни до пръсване свирката с пара за едно интервю с Бойко Борисов превърна същото това интервю в слугинажно самоунижение пред подгледа на десетки хиляди зрители.

 

И днес от националното радио се самопровъзгласява за опозицонер на „режима“ като громи реалната опозиция като фалшива. Едва ли би могло да има по-нахална поза.

 
Второ, относно управленския му и политически капацитет.

Интервюто разкри фундаменталния проблем на Трифонов в политиката – това не е неговата сила и компетенция.

 

Оплете се, започна да се кара, не можа да изрази смислена позиция и затъна по конкретните въпроси за плоския данък, Истанбулската конвеция, отношенията Запада и Русия, пенсионната реформа…

 

 

А това е политиката – решения на конкретни проблеми за държавата и обществото.

 

 

В чист вид се видя, че да интервюираш и да пристискаш не е като да даваш интервюта, да изразяваш свое мнение и да взимаш непопулярни позиции, колкото и да е тежко и неблагодарно понякога.

 

Хубаво е и гласоподавателите да започната да го разбират.

 

 

Този човек е гост в политиката. В шоубизнеса е сила, но в управлението най-вероятно ще е бедствие.

 

 

Триседмичният му престой в парламента го показа – продуциране на хаос, непоследователност, задкулисие, обиди, крясъци и компромати.

 

 

А думите, които каза на Волгин, че никога нищо не е обещавал (по повод на мажоритарния вот) са индикативни, че отричането му от всичко може да се изпълнява с лекота.

 
За да обобщим, няма как Трифонов да е „новото лице“. Няма как и да е моралният съдник и протагонист на каквато и да е положителна промяна. Може да се окаже промяна, но само към по-лошо.

 

Калоян Методиев

Фейсбук, Епицентър

Коментари

More in Коментари

maxresdefault

Коментар: Слава Богу, Хазарта е избран, ще има да папка. Вече изтрих всички албуми на “Ъпсурт”

юни 11, 2024
1134646

Какво значение има, че 147 страни, членки на ООН, вкл. България, са признали Палестина?! Цецка не го знае и не се интересува

май 29, 2024
large_ce8c1e7c542819639b31c5c9ee261eb8

Опасно близо: На 23 май Европа е била на ръба за задействане на ядрената защита на Русия

май 29, 2024
chukov

Боян Чуков: НАТО обсъжда да закрие небето над Западна Украйна. Следват ядрени удари…

май 28, 2024
treta-kolaj

СОФИЯ ПРИВЕТСТВА ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

май 27, 2024
марко

Столтенберг бълнува за войски в Русия. Този побъркан човек е подкрепян от най-глупавия лидер в Европа Макрон. Да гласуваме срещу тях!

май 27, 2024