Коментари

Столтенберг бълнува за войски в Русия. Този побъркан човек е подкрепян от най-глупавия лидер в Европа Макрон. Да гласуваме срещу тях!

Столтенберг бълнува за войски в Русия. Този побъркан човек е подкрепян от най-глупавия лидер в Европа Макрон. Да гласуваме срещу тях!

 

траваляо

 

 

Автор: Марко Травальо, главен редактор на “il Fatto Quotidiano”. Превод за „Гласове“ от италиански език  Владислав Наков

Лудия и човекът, който правеше чадъри

 

 

Дължим го на Йенс Столтенберг, „nomen omen”, за това, че отстрани и последния смокинов лист от гнилата пуденда на един Запад, който раздухва пламъците на Третата световна война от години. Първо, чрез разширяване на НАТО от 16 на 32 страни-членки. След това, чрез организиране на преврата в Украйна, който отстрани демократично избрания, но не достатъчно подчинен украински президент. И най-накрая, пресече последната червена линия на Москва като обяви присъединяването на Украйна и Грузия в НАТО, на което Путин – империалист също като нас – реагира така, както САЩ биха направили на военен съюз на Мексико или Канада с Русия или Китай – с нахлуване.

 

 

В продължение на 27 месеца Столтенберг и неговите подстрекатели лъгаха всеки ден, обявявайки червени линии, които редовно пресичаха още на следващия ден: В Киев само отбранителни или по-скоро и малко нападателни оръжия. Не на танковете, но всъщност да, но само леки, но, знаете ли, може дори и тежки, само ракети с малък обсег, или по-скоро среден или, хайде направо с далечен обсег. Не на бойните самолети, да на бойните самолети.

 

 

Това е лудата логика на ескалацията. Последната спирачка беше забраната за използване на оръжия на НАТО за атака срещу руска територия. Сега Блинкен и следователно Столтенберг (който решава незаконно, без да се консултира с 32-та „съюзници“, в противен случай Турция, Унгария и други биха наложили вето) искат да упълномощят Зеленски и компания да използват нашите оръжия, за да атакуват Русия. Което би вкарало всички страни от НАТО, включително Италия, в директна война с водещата ядрена сила в света. Чакайте малко, не беше ли Путин този, който иска да ни нападне?!?

 

 

 

Казват ни, че така Украйна, след като губи и Харков, ще се защити по-добре. Но войната показа, че е точно обратното: колкото повече се разширява обхватът на оръжията в ръцете на Киев, толкова повече се разширяват териториите, които руснаците превземат, за да осигурят границите си. Във всеки случай мъртвите – поне докато падне табуто върху войските – са украинците, които загубиха войната у дома, а не в Русия, след като изпратиха едно поколение в кланицата, за да прави това, което не успяха нито Наполеон, нито Хитлер – да победят Русия.

 

 

Сега Столтенберг, добре познатият побъркан човек, отговорен за касапницата, въздъхна. И тъй като не успя да направи дори едно нещо правилно, дава всичко от себе си, за да спечели още награди за лоялност от шефовете. Подкрепен е от най-глупавия лидер в Европа Макрон, мразен от 87 от 100 французи, който бълнува за войски и предлага „ядрен чадър“ на ЕС с оглед желаната (от него) ядрена война.

 

 

 

Но, нека бъде ясно, трябва да му благодарим за яснотата, с която ни обяснява, че на европейските избори трябва да гласуваме срещу десните, социалистически, либерални, зелено-военни и консервативни групи от евроатлантическата школа. Тоест срещу онези, които мълчат или заекват за бръщолевенията на Столтенберг и не казват на Макрон къде да си навре чадъра.

 

 

Източник: “il Fatto Quotidiano”

Превод за „Гласове“ от италиански Владислав Наков

Коментари

More in Коментари

1134646

Какво значение има, че 147 страни, членки на ООН, вкл. България, са признали Палестина?! Цецка не го знае и не се интересува

май 29, 2024
large_ce8c1e7c542819639b31c5c9ee261eb8

Опасно близо: На 23 май Европа е била на ръба за задействане на ядрената защита на Русия

май 29, 2024
chukov

Боян Чуков: НАТО обсъжда да закрие небето над Западна Украйна. Следват ядрени удари…

май 28, 2024
treta-kolaj

СОФИЯ ПРИВЕТСТВА ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

май 27, 2024
1249613

Колтуклиева: Личният му „Лексус“ стои в двора на кооперацията, а борецът за евроценности използва държавата за лична употреба

май 17, 2024
урумов

Започна промиването на мозъци за покушението срещу Роберт Фицо

май 16, 2024