Политика

Радев към Пендаровски: Подновяваме диалога между двете страни на най-високо ниво! ВИДЕО

Радев към Пендаровски: Подновяваме диалога между двете страни на най-високо ниво! ВИДЕО

 

big_4224

 

 

„Съвместното пътуване на делегации от България и Република Северна Македония до Рим и отдаването на почит пред светите братя Кирил и Методий е прекрасен повод да подновим диалога между двете страни на най-високо ниво“, заяви пред журналисти в Скопие държавният глава Румен Радев след разговор с колегата си от Република Северна Македония Стево Пендаровски, съобщиха от пресслужбата на президента.

Двамата проведоха кратка среща, преди водената от Пендаровски делегация да се присъедини към българската делегация начело с президента Радев, която ще бъде на визита във Ватикана и Италианската република. За пръв път двете делегации пътуваха заедно за Рим, където да отдадат почит пред делото на св. св. Кирил и Методий.

 

 

Президентът Румен Радев заяви, че съвместното пътуване е повод България и Република Северна Македония да заявят обща воля за развитие на нашите отношения на основата на сътрудничество, приятелство и добросъседство.

 

 
Българският президент благодари за гостоприемството в Скопие, макар и посещението му там да е за кратко.

 

 

„Трябва да възобновим доверието и като приятели да разговаряме по най-тежките въпроси, които ни пречат, и се надявам скоро те да ни сближат“, подчерта президентът Стево Пендарвоски.

 

 

Президентът на Република Северна Македония посочи, че на оперативно ниво разговорите между двете държави се водят от двете правителства и занапред ще е така.

 

 
„Ние сме тук, за да можем да успокоим атмосферата и да говорим за този проблем, който стои между нас последната година на един по-различен език“, допълни Пендаровски.

 

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024