СВЯТ

Кралския флот на Великобритания: Руснаците лъжат. Не са ни обстрелвали, никакви бомби не са хвърлени на пътя ни

Кралския флот на Великобритания: Руснаците лъжат. Не са ни обстрелвали, никакви бомби не са хвърлени на пътя ни

 

кралскиbig_phpugwedu

 

За дезинформация и фалшиви новини обявиха от Кралския ВМС на Великобритания твърденията на Русия, че нейни патрулни катери са обстрелвали британския разрушител Defender край бреговете на Крим.

 

 

 

„Корабът на Кралските военноморски сили извършва „невинен“ преход през украински териториални води в съответствие с международното право. Смятаме, че руснаците са провеждали артилерийско учение в Черно море и са предупредили предварително морската общност за своята дейност.

 

 

 

Никакви изстрели не са били насочени към HMS Defender и не признаваме твърдението, че на пътя му са били хвърлени бомби“, се казва още съобщението на британското министерство, предаде OFFnews.bg.

 

 

 

В 12:23 ч. ескадреният миноносец HMS Defender напуска водите, които Русия си присвои след анексирането на полуостров Крим, който беше част от Украйна.

 

 

 

Според международното законодателство териториалните води са до 12 мили. От системите за проследяване на морски съдове се вижда, че ако корабът въобще е навлязъл в руски води, това е било минимално.

 

 

Defender е един от двата кораба на НАТО, които влязоха в пристанището на Одеса на 18 юни.  Другият е фрегатата HNMLS Eversten F805 на холандските военноморски сили.

 

 

 

На борда на HMS Defender в Одеса министърът на отбранителните поръчки на Обединеното кралство Джереми Куин и украинският заместник-министър на отбраната Олександър Миронюк подписаха меморандум за проекти за морско партньорство между британския промишлен консорциум и украинските военноморски сили. Меморандумът предвижда съвместно проектиране и строителство на военни кораби в Украйна и Обединеното кралство, както и изграждането на две украински военноморски бази.

 

Оф нюз

СВЯТ

More in СВЯТ

ezgif-6-3038cd6737

Арестуван украински депутат: Кабинетът на Зеленски е в паника

май 5, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024
image_870x_64eb0eca723ca

Киев опита нова атака към Крим, руснаците унищожиха четири американски ракети ATACMS

май 4, 2024
1010x570

ООН за разрушенията в Газа: „Не сме виждали нищо подобно от Втората световна война“

май 3, 2024
Image_17795299_40_0

Озверели нашенски роми се млатят с тояги и дъски в Италия, местните плачат и не смеят да излязат навън / ВИДЕО

май 3, 2024
ukrainski-general-maior-mozhe-da-se-146

Украински генерал-майор: Май ще се наложи да се преговаря с Русия в някакъв момент

май 3, 2024